"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Pakendivaba poodlemine on nii keskkonna- kui ka rahakotisõbralik, sest enda koti või anumaga poodi minnes ei pea lisakulutusi tegema (1)
08. detsember 2022
Foto Pexels

Inimeste keskkonnateadlikkus kasvab iga-aastaselt. Suur hulk inimesi püüab vähendada iga päev tekkivate pakendite hulka turul, pagarikojas, tanklates, toidukohtades ja kauplustes toiduaineid ja sööke-jooke kaasa ostes. Inimesed on üha rohkem hakanud eelistama enda kaasavõetud korduskasutatavaid topse ja karpe, et vältida pakendite teket.

Pakendivaba poodlemine on nii keskkonna- kui ka rahakotisõbralik, sest enda koti või anumaga poodi minnes ei pea lisakulutusi tegema ning saab korduskasutusvõimaluste otsimisega teistele eeskuju näidata.

Keskkonda säästev ja paremasse tulevikku vaatav eluviis koosneb lihtsatest sammudest, piisab vaid, kui mõelda läbi oma igapäevased tegevused ja muuta veidi oma tarbimisharjumisi. Parim lahendus on vähendada jäätmete tekitamist, valides näiteks poes kirevate pakendite asemel pakendivaba kaup.

Tallinnas on juba mitmed ettevõtted teinud selle sammu – laiendanud pakendivabalt ostetavate toodete sortimenti. Poodidest on võimalik soetada üle 100 toote pakendivabalt ning palju on veel lisandumas. Lisaks on üha populaarsemaks muutunud pakendite korduskasutamine läbi taastäitmise (nt pesugeel), mis aitab vähendada plastjäätmete teket.

Mõned näited, kust saab enda kaasavõetava anumaga erinevaid tooteid soetada:

Ilma Pood, Biomarketid, Rimi, Oma Care, Ecosh, Seebipood ja ka kodule lähedal olev turg.

Lisaks on osades tanklates võimalik kasutada klaasipesutankureid (Olerex, Neste, Alexela, Krooning, Terminal Oil).

PS! Poodi minnes võta enda kott kaasa, et vältida ühekordsete kottide kasutamist.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Pöördumatu veekadu
3. dets. 2022 17:00
Küll aga peab vett raiskama asjade pesemiseks.

Seotud artiklid