"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
vaata koristusgraafikut Haaberstis teostatakse kortermajade hoovides põhjalikku lumekoristust (0)
09. detsember 2022

Haabersti linnaosavalitsuse tellimusel alustati sel nädalal põhjaliku lumekoristusega Astangu ja Väike-Õismäe kortermajade hoovides ja kvartalisisestel teedel. Lumekoristus kortermajade hoovides toimub graafiku alusel, mis täieneb jooksvalt Haabersti linnaosavalitsuse veebilehel. 

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et viimastel päevadel on maha sadanud suures koguses lund ning linnaosavalitsuse lepingupartner on väljas kogu oma tehnikaga. „Hetkel teeb seoses lumekoristusega enim muret kortermajade hoovide puhastamine, kuna seal pargib väga palju autosid ning on tekkinud olukord, kus koristusmasinad lükkavad lume vallina parkivate autode ette ning autoomanikud omakorda lükkavad lume autode eest taas teele,“ rääkis linnaosavanem.

„Seetõttu on linnaosavalitsus sel nädalal alustanud kortermajade hoovides lumekoristusega graafiku alusel, et elanikud teaksid, millal koristustööd toimuvad ning saaksid selleks ajaks oma autod ajutiselt mujale parkida, et koristusmasinad mahuksid hoovides manööverdama ning saaksid parkimisplatsid korralikult lumest puhastada,“ jätkas Siljanov ning lisas, et korralikult puhastatud parkimisplatsid ja kvartalisisesed teed tagavad paremad sõidu- ja parkimisvõimalused meile kõigile.

Ühtlasi tuletab linnaosavalitsus meelde, et Õismäe tee välisringil kehtib alates 1. detsembrist uus parkimiskorraldus, mille eesmärgiks on tänavat paremini hooldada ja lumest puhastada. Vastavalt uuele parkimiskorrale on Haabersti linnaosas Õismäe tee välisringi sisemisel poolel parkimine keelatud esmaspäeviti ajavahemikul 9.00-16.00 ja ringi välimisel poolel teisipäeviti kell 9.00-16.00.

Koristusgraafik kortermajade hoovides 12.-15. detsembril 2022:

Esmaspäeval, 12. detsembriltoimub lumekoristusJärveotsa tee 21, 23, 23a, 25, 27, 29, 31,35, 35a, 37, 39 41, 43, 45 ja 47 majade juures.

Teisipäeval, 13. detsembriltoimub lumekoristusPaldiski mnt 227 ning Järveotsa tee 2, 1, 3, 5, 7, 9, 13, 17, 17a ja 19 majade juures.

Kolmapäeval, 14. detsembriltoimub lumekoristusÕismäe tee 146, 148, 150, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 ja 20 majade juures.

Neljapäeval, 15. detsembriltoimub lumekoristusÕismäe tee 38, 40, 42, 44, 48, 30, 32, 34, 36, 66, 52, 54, 56, 58, 60, 62 ja 64 majade juures.

Koristus algab kell 9.00 ning selleks kulub orienteeruvalt 7 tundi. Elanikel palutakse koristustööde ajaks parkida oma sõidukid mujale. Koristusgraafik täieneb jooksvalt ning on leitav Haabersti linnaosavalitsuse veebilehelt tallinn.ee/Haabersti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.