"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Lasnamäe Linnaosa Valitsus kutsub elanikke osa võtma kampaaniast "Ära pauguta – anneta" (0)
10. detsember 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Lasnamäe Linnaosa Valitsus liitub kampaaniaga “Ära pauguta – anneta” ning kutsub oma linnaosa elanikke üles ilutulestiku ostmise asemel näitama üles headust. 

Kesklinna Valitsus alustab koostöös Varjupaikade MTÜ-ga kampaaniat „Ära pauguta – anneta“, mille eesmärk on kutsuda elanikke üles mõtlema lemmikloomade heaolule ning ilutulestiku soetamisele mõeldud raha hoopis neljajalgsete heaks annetama. Lasnamäe Linnaosa Valitsus otsustas kampaaniaga liituda ning kutsub Lasnamäe elanikke üles alustada Rohelise Pealinna aastat ilutulestikuta. 

Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko sõnas, et ilutulestik võib meeldida paljudele inimestele, kuid paraku toob see kahju nii loodusele kui ka loomadele. Paljud neljajalgsed taastuvad veel mitu nädalat peale aastavahetust. „Tallinna linn on sel aastal ilutulestikust loobunud ning kutsume elanikke üles mõtlema rohkem meid ümbritsevast maailmast. Toetage paugutamise asemel Varjupaikade MTÜd”. Ta lisas, et tänases majanduslikus olukorras, sellise hinnatõusu juures, on heategevuslikud organisatsioonid väga raskes seisus ning igasugune abi on oodatud.

Hetkel on Varjupaikade MTÜ hoole all üle 700 kassi ja üle 50 koera. Väga tänulikud ollakse pelleti ja kassiliiva eest, kuna nende hind on praeguse olukorra tõttu kolmekordistunud – ühe nädala varu läheb maksma lausa 3500 eurot. Samuti on väga oodatud ka kassi- ning koeratoit, eriti konservid. Rahalise annetuse saab väga lihtsalt teha otse Varjupaikade MTÜ kontole SIIN.

Vägeva tulevärgi ära jätmine ei tähenda jõulu- ja pühade-meeleolult kärpimist. Linnaosa on vaatamata kõigele panustanud hoonete kaunistamisse, tänavatele on paigaldatud mitmeid jõuluvalgustusi ning linnaosa valitsuse poolt on ehitud 9 jõulupuud. Lisaks nendele kaunistavad jõulupuid ka mitmed kvartalite omanikud iseseisvalt, näiteks Ülemiste ja Raadiku. Samuti korraldab linnaosa valitsus erinevaid tasuta jõuluüritusi. Alates 27. novembrist toimuvad igal pühapäeval erinevates kohtades Lasnamäel advendiüritused. 14. detsembril korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostööd Kultuurikeskus Lindakivi ja Lasnamäe Sotsiaalkeskusega suurejoonelise jõulukontserdi. Lisaks selle tähistab linnaosa esmakordselt talve algust, 21. detsembril Lasnamäe Saunas, kuhu on oodatud kõik huvilised saunarõõme nautima.

Link advendiüritustele: bit.ly/3FeV2ZJ

Link Lasnamäe Linnaosa valitsuse jõulukontserdile: bit.ly/3uvUIRE

Link Talve alguse tähistamisele: bit.ly/3uA01iY

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.