"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
ALEKSEI TUROVSKI: Lemmikloomad võivad ilutulestiku eest pagedes kodu kaotada (0)
12. detsember 2022
Aleksei Turovski Foto: Ilja Matusihis

Tallinn jätab tänavu ära suure üldise ilutulestiku. Pealinn uuris, mida linlased sellest arvavad ning kuidas tuleks juba enne uut aastat algav ilutulestikuga paugutamine kontrolli alla saada.

Ilutulestikud võiks viia kaugele avamerele
Zooloog Aleksei Turovski

Toetan kõigi nende paugatamiste ja sähvatuste piiramist igal juhul. Oleksin üpris õnnelik, kui neid ehk polekski. Ma saan aru, et inimesed, nii lapsed kui ka täiskasvanud, vajavad meelelahutust, ja nii juba iidsetest aegadest saati. Paraku pole aga sellist looma, kui ta just spetsiaalselt välja treenitud pole nagu sõjahobune, kes ilutulestikku ei kardaks.

Nende jaoks on uusaasta tulek kõige keerulisem ja ohtlikum aeg. Olen korduvalt näinud loomade paanilisi reaktsioone. Ehmunud lemmikloomad võivad minema tormata ja mõne auto alla sattuda või jääb neil kodutee leidmata. Ilutulestikud võiks viia näiteks kaugele avamerele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.