"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
HELIN-MARI ARDER: Silmailu suudaksid pakkuda valgusmängud (0)
12. detsember 2022
Helin-Mari Arder Foto: Ilja Matusihis

Tallinn jätab tänavu ära suure üldise ilutulestiku. Pealinn uuris, mida linlased sellest arvavad ning kuidas tuleks juba enne uut aastat algav ilutulestikuga paugutamine kontrolli alla saada.

Silmailu suudaksid pakkuda valgusmängud
Laulja ja laulukirjutaja Helin-Mari Arder

Teemal on mitu tahku. Ilutulestiku ära jätmine annab säästu ja saasteohtu ka ei ole. Kuid kui tegu oli ühe suure keskse ilutulestikuga, siis paljud jätsid oma väiksema ilutulestiku aianurgas õhku laskmata. On kujunenud juba toredaks traditsiooniks, et inimesed sätivad end ilutulestikku vaatama minema ja sõpradega kokku saama.

Saadakse kokku värskes õhus ja õnnitletakse üksteist uue aasta saabumise puhul. Kesklinnas elades olen sageli jalutanud linna ilutulestikku vaatama Kassisaba parki. Vajaks lausa avalikke mõttetalguid, kas ja millega sellist tava asendada. Silmailu suudaksid pakkuda ehk näiteks valgusmängud ja laseretendus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.