"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Pagulasabi kutsub soetama siile, et koguda raha Ukraina generaatorite tarbeks (0)
13. detsember 2022
Edward von Lõnguse siiliteosega postkaart. Foto: Eesti Pagulasabi

Eesti Pagulasabi algatas heategevusliku (jõulu)kampaania “Anna siilile särtsu!”. Müügis on tänavakunstnik Edward von Lõnguse siiliteosega lõuendid, postkaardid ja küünlad, mille kogutulu eest ostetakse generaatoreid Ida-Ukraina haiglatele ja koolidele. 

“Ukrainas on olukord vastu talve ääretult kriitiline: elektrikatkestused jätavad ruumid jääkülmaks ning peatavad elutähtsate asutuste töö. Lisaks rahapõhise toetuse jagamisele, toiduturvalisuse tagamisele ning talve üleelamise abile Ukrainas otsustasime käivitada ka heategevusliku kampaania, et kõik inimesed ja ettevõtted saaksid anda omapoolse panuse generaatorite ostuks. See tähendab, et kõik siilid saaksid koju või kontorisse ning elutähtis elekter Ukrainasse,” ütles Eesti Pagulasabi kommunikatsioonijuht Madle Timm. 

Kohapealt kogutud info põhjal on Pagulasabi koostanud nimekirja Zaporižžja oblasti haiglate ja koolide generaatorite vajadustest ning kampaania tulemusena toimetab Ukrainasse generaatorid võimsustega 20-300 kWh hindadega ca 15-60 000 eurot.

Koostöös tänavakunstnik Edward von Lõngusega on müügis siiliga postkaardid hinnaga 10 eurot, siiliga küünlad hinnaga 25 eurot ja eri suuruses siiliga lõuendid vastavalt 150 ja 300 eurot. 

Meeneid soetada ning läbi nende generaatorite ostu toetada on võimalik läbi veebilehe Anna siilile särtsu või tehes ülekande Eesti Pagulasabi annetuskontole. Tooteid on võimalik saada kätte kokkulepitud ajal Eesti Pagulasabi Tartu kontorist (Rüütli 4) või tellida sobivasse Omniva pakiautomaati. Kampaania kestab kuni 31. jaanuar 2023. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.