"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Ekspert: oksjonid trepikojas ja ulmelised hinnalipikud on minevik (0)
14. detsember 2022
Foto: Scanpix

Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind on pool aastat paigal püsinud, suure hinnapralle järgne pohmeluski on vaikselt taandumas ning sellega koos kaovad päris mitmeks aastaks ka trepikojaoksjonid ja “üle võlli” hinnad, millega mõned müüjad sogases vees suurt kala püüda lootsid, kirjeldab muutusi 1Partner Kinnisvara elamispindade tegevjuht Meelis Ränk.

“Kui näiteks tänavu kevadel oleks keegi pannud 3-toalise Lasnamäe korteri müüki 170 000 euroga, siis oleks see eksperdile tundunud küll suhteliselt jabur, aga siiski mitte päris lootusetu ettevõtmine. Tänases turuolukorras sellise kuulutuse peale müüja telefon enam ei heliseks,” iseloomustas 1Partner Kinnisvara elamispindade tegevjuht Meelis Ränk praegust turusituatsiooni ning lisas: “Kusjuures hinnad ei ole praktiliselt muutunud ja tehingud toimuvad varasemate kuudega võrreldaval tasemel – lihtsalt ulmelistest hinnasoovidest on õhk välja lastud.”

“Oma uue kodu ostmine on alati ka emotsionaalne otsus, mistõttu leiab oskusliku maakleritöö ja hea õnne korral oma korterile kindlasti ka täna ostja, kel on tahtmist ja finantsvõimekust uue kodu eest hästi maksta. Samas on kindel, et viiskümmend või koguni sada tuhat eurot niisama korteri hinnale otsa lajatada niipea enam ei õnnestu,” sõnas Ränk.

1Partner on Baltimaade juhtiv kinnisvaragrupp, mille esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias ja Vilniuses. 1Partner grupp pakub kinnisvara vahenduse, hindamise, ehituse, arenduse, halduse ja investeeringute juhtimise teenust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.