"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Tööjuubilaride tunnustamine Arhitekt Reet Sarv: teinekord on linnaametniku töö ka raske, sest päris kõigi õuele on õnne väga keeruline tuua (0)
14. detsember 2022
Mihhail Kõlvart Foto: Mats Õun

„Planeeringute puhul on huvitatud pooli väga palju – on avalik huvi, siis on arendaja huvi, siis on naabrihuvi, siis on autosõitja huvi, siis on jalgrattaga sõitja huvi ja 100 protsenti kellegi huvid ei saa kunagi arvestatud,“ lausus Linnaplaneerimise ameti Kesklinna osakonna arhitekt Reet Sarv, kes on linnateenistuja olnud juba 45 aastat.

Vaata galeriid (98)

Sarve sõnul on linnas kohti, mis tunduvad huvitavad ja lahedad ka. “Mõnes kohas muidugi vaatan küll, et selle koha peal oleks pidanud maja ikka olema korruse võrra madalam, et ta sinna keskkonda paremini sobituks,“ lausus ta.

Sarv nentis, et teinekord on linnaametniku töö ka raske, sest päris kõigi õuele on õnne väga keeruline tuua. „Kui linnas ringi liigun, siis neid hooneid mille planeeringutega olen tegelenud, on ikka väga palju,“ rääkis ta. „Kui vaadata ka töökabinetis seda riiulit, kuhu alates 1995. aastast neid planeeringuid on kogunenud, siis on ikka terve seinatäis kaustu. Selles mõttes ei saa öelda, et midagi tehtud ei oleks.“

Teisipäeval, 13. detsembril andis linnapea Mihhail Kõlvart kauaaegsetele linnateenistujatele üle rinnamärgid ja tänukirjad. Traditsiooniline pidulik üritus toimus seekord Mustpeade Majas.

Sel sai õnnitleda 153 kolleegi, neist üks on töötanud linna ametiasutustes 45 aastat, neli teenistujat 40 aastat, kaks teenistujat 35 aastat, kümme teenistujat 30 aastat, 23 teenistujat 25 aastat, 20 teenistujat 20 aastat, 58 töötajat 15 aastat ja 35 teenistujat 10 aastat.

Kauaaegsete teenistujate tänuüritus on linnateenistujate hulgas väga oodatud ja populaarne. Hea tava kohaselt kaasneb märkide ja tänukirjade saamisega ka kauaaegsete teenistujate premeerimine ametiasutuste erakorralisteks sündmusteks ettenähtud vahendite arvelt.

Tallinna Linnavalitsusel on alates 1975. aastast tavaks igal aastal meeles pidada oma kauaaegseid teenistujaid, kellel täitub jooksval aastal ümmargune arv aastaid töötamist linna ametiasutustes. Kauaaegse teenistuja staaži hulka loetakse töötamist linna ametiasutustes (linnavolikogu kantselei, linnakantselei, ametid ja linnaosade valitsused).

Kauaaegsetele linnateenistujatele antava märgi autor on kunstnik Paul Luhtein. Märgid on valmistanud ARS-i juveelifirma OÜ KULDGRAAL. Märgid TALLINN X on vasest, TALLINN XV melhiorist ja TALLINN XX messingist. Alates märgist TALLINN XXV, on märgid hõbedast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.