"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Kristiinesse rajatakse järgmisel aastal rohelised taskupargid (1)
16. detsember 2022
Foto Scanpix

2022. aasta kaasav eelarve hääletuse tulemus toob järgmisel aastal Kristiinesse hubased ning rohelised taskupargid.

Tänavu oli võimalik Kristiine elanikel valida 18 idee vahel ning anda hääl kahele lemmikule. Kuigi hääled jagunesid üsna võrdselt, oli rahva lemmikuks taskuparkide rajamine.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul on taskupark hea näide sellest, kuidas on võimalik kiiresti ja efektiivselt linnaruumi inimestele hubasemaks muuta ning anda kergelt rohelust ja istumiskohti kohtadesse, kus neist puudu on. “Ka selle suve lõpus kerkisid Tallinna linnaruumi esimesed kolm taskuparki. Tänan kõiki kohalikke, kes oma lemmikute ideede poolt hääletasid! Seekord oli Kristiines hääletajaid kokku 882, kes kokku andsid 1504 häält,” ütles Riibe ning Martinit, kes on taskuparkide idee autor.

Kaasava eelarve raames on plaanis linnaruumis korda saata palju muudki. Ka juulis avatud Löwenruh’ madalseiklusrada, mis on samuti kaasava eelarve raames rajatud, pakub täna palju rõõmu nii väikestele kui suurtele, samuti algas novembris Tildri 10 kinnistule rajatud jaapanipärase minimetsa tööde teine etapp ning alustati puhketerrassi ja laudtee ehitamisega ning pinnasetööde jätkamisega. Ehitatav laudtee on plaanis ühendada Tildri tänavaga, kasutades selleks paekivi ning puistematerjali, mis võimaldab huvilistel hõlpsasti minimetsale ligi pääseda – eesmärgiks on rajada mõnus puhkeala.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

selle asemel , et rajada rattaparklaid
17. dets. 2022 00:47
ehitatakse tänavad kaste täis aga eks aju ole ju mitme sagaraga. ootan huviga kuidas nende kastide tagant hakkavad inimesed liikurite ette sattuma