"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO Lauluväljakul avati Alice Imedemaal valguspark, kokku pakub lummavat silmailu üle 500 erineva valgusskulptuuri (0)
16. detsember 2022

„Põhiliselt on teemaks Alice Imedemaal muinasjutt, selle tegelased, maailm, kõik need lõputud tee joomised, suured seened, irvikkassid ja jänesed,“ lausus Alice Imedemaal Eestipoolne korraldaja Reno Hekkonens. „Pluss veel igasugused draakoniteemad ja teiste muinasjuttude teemad. Kokku on siin üle 500 valgusskulptuuri, mis moodustavad umbes 30 erinevat ansamblit.

Nädalalõpul avati Tallinna lauluväljakul Alice Imedemaal teemapark. Inglise kirjaniku Lewis Carrolli maailmakuulsast teosest inspireeritud pargis näeb sadu valgusskulptuure tuttavatest tegelastest.

Alice Imedemaal teemapark reisib mööda Euroopat ning selle Tallinnasse saamine polnud sugugi nii lihtne. Saamislugu algas juba enne koroonaaega, sest park on väga populaarne ning selleks, et see Eestisse tuua, pidi kaks aastat järjekorras olema. 

„Põhiliselt on teemaks Alice Imedemaal muinasjutt, selle tegelased, maailm, kõik need lõputud tee joomised, suured seened, irvikkassid ja jänesed,“ lausus Alice Imedemaal Eestipoolne korraldaja Reno Hekkonens. „Pluss veel igasugused draakoniteemad ja teiste muinasjuttude teemad. Kokku on siin üle 500 valgusskulptuuri, mis moodustavad umbes 30 erinevat ansamblit. Veel on pildistamise alad, kus saab endast teha selfisid ja lasta ennast pildistada. Lastele on karussellid, on ka toidutänav. Jõuluvana on kohal ja väikesest metsatukast, mis siin lauluväljakul on, tuleb iga päev kaks korda lasersõu.“

Valgusskulptuurid on valminud käsitööna

Käsitööna valminud valgusskulptuurid on ehitatud metallkarkassist ning siidist, suuremad neist on lausa kaheksa meetrit kõrged ning koos loovad kujud imelise vaatemängu. Lewis Carrolli legendaarne lugu Alice Imedemaal ilmus esmakordselt juba aastal 1865 ja kõigile tuttavat raamatut on just nüüd hea aeg uuesti meenutada. Kes muinasjuttu aga veel hästi mäletab, leiab lauluväljakult juba väga palju äratundmisrõõmu.

Hoolimata väga käredast pakasest, mis hetkeks isegi peakaabli ja läbi selle kogu valguspargi töö katkestas, olid inimesed siiski lummatud.

„Väga karge, talvine, mõnus – sobib ideaalselt tänasesse ilma,“ võttis teemapargi külastaja Reelika kokku.

„Mulle meeldivad need tekstid ka, mis tegelikult siin kõlavad praegu, väga uhke,“ lisas teine külastaja Lea.

„Me tulime siia sõpradega ja sõbrad ütlesid, et kurat, oleks enne filmi ka ära pidanud vaatama,“ rääkis külastaja Meelis. „Minul õnneks on see mure ammu lahendatud. Tegelikult on ilus, hästi Instagram.“

Ilu ja sära saab nautida 15. jaanuarini

„Väga meeldib, mulle meeldib, et kõik on tehtud ühest materjalist, on hästi palju erinevaid värve ja on nii palju huvitavaid tegelasi ja elukaid,“ ütles teemapargi külaline Laura.

„Mulle meeldis see ka, et kõik on nii värviline ja ilus, see on nii äge, kuidas kõik särasid ja liikusid,“ lisas Nora.

Valgusfestivali meelelahutusprogrammile lisaks on seal ka jõuluturg, tänavatoidu ala ning jõuluvana kohtumispaik. Muinasjutumaa võtab enda alla kogu lauluväljaku merepoolse ala ning teemapark on avatud kuue nädalavahetuse õhtutel ja nii kuni 15. jaanuarini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.