"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD Selgusid parimad noored jõulumuinasjuttude kirjutajad (0)
17. detsember 2022
Eesti Rahvusraamatukogu
Täna, 17. detsembril selgusid Apollo ja rahvusraamatukogu jõulumuinasjuttude konkursi võitjad 200 autori hulgast, kes pakkusid põnevaid seiklusi fantaasiarikkas jõulumaailmas, kus võib juhtuda imesid ja naha vahele pugeda ka hirm.
Vaata galeriid (7)
Aron Urb

Jõulumuinasjuttude konkursi parimaid suleseppi tunnustati kahes vanusekategoorias.”Ühisele meelele ei olnud lihtne jõuda, sest häid lugusid oli palju ja eks hindajate isiklik maitse ju ka on erinev,“ meenutas žürii tööd rahvusraamatukogu esindaja Margit Tammur, kelle sõnul meeldis noortele suleseppadele kirjutada nii südamlikke, romantilisi, õudsaid kui absurdihuumoriga vürtsitatud lugusid. 

Apollo raamatupoe esindaja ja žüriiliige Annika Pilt märkis, et nooremas vanuserühmas jäi silma palju lugusid haigestunud jõuluvanadest ning töösse mattunud päkapikkudest.„Vanemas vanuserühmas olid jällegi väga paljud muinasjutud seotud sõpruse otsimise ja leidmisega ning head tegemisega,“ kõneles Pilt ning lisas, et enamus muinasjuttudest olid lõbusad ja väikeste vimkadega, kuid nii mitmeski muinasjutus oli sügav sisu ja tagamõte.  

„Tegemist oli korraliku muinasjutumaratoniga ning pean tõdema, et nii palju muinasjutte pole ma vist kogu elu jooksul kokku lugenudki,“ rõõmustasAnnika Pilt, kes elas kõikide lugude tegelastele kaasa kahe lugemispäeva jooksul kokku üheksa ja pool tundi. 

Noorema, 7–9-aastaste vanuserühma tublimad olid 9-aastased Markus Albert ja Emma Demonnazi.10–12-aastaste parimateks suleseppadeks said 11- aastased Emili Adriana Joost ja Leanne Kiilo

Žürii jagas välja ka eripreemiaid, mille nooremas kategoorias pälvisid: 9-aastane Ita Aru, 8-aastane Aron Hausenberg ja 8-aastane Rosmarii Mandri. Vanemas kategoorias 11-aastane Elsbet Reinsalu, 12-aastane Reigo Roseniit, 12-aastane Rolf Tristan Salumets ja 11-aastane Paul Varblane

Võitjad kuulutati pidulikult välja rahvusraamatukogu ja Apollo perehommikul Solarise keskuses. Konkursi kohta saab pikemalt lugeda SIIT

Võitjad ja eripreemia saanud loetelus 

79 aastased võitjad:9-aastane Emma Demonnazi: „Liisa salapärased jõulud“;9-aastane Markus Albert: „Kuidas ma Lumemehega kohvikusse läksin“ (9 aastane). 

79 aastased eripreemia saajad:9-aastane Ita Aru: „Päkapikk Siimu seiklus metsas“;8-aastane Aron Hausenberg: „Imede õhtu“;8-aastane Rosmarii Mandri: „Jõuluvana elu“. 

1012 aastased võitjad:11-aastane Leanne Kiilo: „Kuidas õunapuu sai kuusepuuks“; 11-aastane Emili Adriana Joost: „Jõulumuinasjutt öökullist ja tihastest“. 

1012 aastased eripreemia saajad:11-aastane Elsbet Reinsalu: „Siilikese Siiri imelised jõulud“; 12-aastane Reigo Roseniit : „Männi pargi lugu“;12-aastane Rolf Tristan Salumets: „Jõulude teke“;11-aastane Paul Varblane: „Kolli jõulud“. 

LOE VÕIDUTÖID SIIT
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.