"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Vabaduse väljaku tunnelis on avatud fotovõistluse „Aastaring Tallinnas 2022“ näitus (0)
19. detsember 2022

Vabaduse väljaku tunnelis saab 19. detsembrist kuni 4. jaanuarini ning 4. märtsist kuni 31. maini vaadata näitust „Aastaring Tallinnas 2022“ fotovõistlusel tunnustatud töödest.

Traditsioonilise fotokonkursi eesmärgiks oli innustada inimesi märkama linnaruumi ja looduse omavahelist seost. Konkursile laekus 217 tööd 61 fotograafilt.

Võitjaks tuli hindamiskomisjoni otsusel foto „Tormine loojang“, mille autoriks on Indrek Lori. Rahva lemmiku preemia pälvis töö „Seenele!“, mille autoriks on 9-aastane Alex Mälk.

Fotovõistlusel kaks eripreemiat saanud Riina Rosin-Steiner on oma fotod teinud nö möödaminnes. Esimene neist kannab pealkirja “Lasnamäe värvilised nurgatagused”.

“Ma käisin sõbrannaga jalutamas, Jüriöö pargist läksime kuidagi läbi võpsiku ja siis avanes selline vaatepilt ja selline tee. Pildistanud olen telefoniga,” rääkis Riina.

Riina teine foto kannab nime “Ööelu Tallinnas” ja on klõpsatud Mere puiesteel. “Seal need kiikujad pakkusid kiikumisteenust rahvale. Tegelikult läksin oma tütart pildistama, kes kiikus seal kõrval. Kahjuks või õnneks oli see mees seal nii kaunilt, et ma pildistasin teda ka ja tema pildid tulid ägedamad. Jaa, nüüd ma hakkangi kogu aeg pildistama,” lisas Riina.

Eripreemia pälvisid Andres Paomees fotoga „Viimane päikesekiir“, Indrek Lori fotodega „Teletorn, sügis ja heinapallid“ ning „Udusse mattunud Reidi tee“, Anna Viaznikova fotoga „Öine valvur“, Riina Rosin-Steiner fotodega „Ööelu Tallinnas“ ja „Lasnamäe värvilised nurgatagused“, Regina Gurjanova fotoga „Paljassaare – kolmkümmend kolm kangelast“, Ersoy Mike fotoga „Kevad“, Aimar Loeg fotoga „Swing & ride“ ning  Jukka Heinovirta fotoga „Three People And Two Dogs“.

“Oleme väga rahul selle aasta töödega, pariamd tõesti said välja valitud. Kokku laekus konkursile 217 tööd, konkursil osales 61 fotograafi. Komisjon hindas eelkõige fotode väljendusrikkust, aga kindlasti ka kunstilist taset,” lausus Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti keskkonnahariduse juhataja Mihhail Jevdokimov.

Tallinna linnal on pikaaegne kogemus fotokonkursside korraldamisel. Aastatel 2006–2013 korraldas Tallinn fotokonkursse teemal „Parim jõulukaunistus“. Alates aastast 2014 on olnud Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti korraldatava fotokonkursi teemaks „Aastaring Tallinnas“.

Kõikide tänavu esitatud fotodega on võimalik tutvuda Tallinna kodulehel: fotokonkurss.tallinn.ee/fotod.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.