"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video ja Galerii Haabersti jõulukontserdil esines Türnpu Meeskoor, mõtisklusi jagas laulude vahele praost Jaan Tammsalu (0)
21. detsember 2022
Albert Truuväärt

Haabersti päevakeskuses (Õismäe tee 24) toimus 21. detsembril jõulukontsert, kus esines üks vanemaid pidevalt tegutsenud meeskoore Eestis, Tallinna Meestelaulu Seltsi Türnpu Meeskoor. Mõtisklusi jagas laulude vahele EELK Tallinna Jaani koguduse õpetaja praost Jaan Tammsalu.

Haabersti linnaosa vanem Oleg Siljanov sõnas, et jõuluootus on rahulik ja vaikne aeg. „Hea muusika parandab alati tuju. Kontserdil esineb jõulukavaga üks vanemaid meeskoore Eestis, Türnpu Meeskoor. Esitlusesse tulevad erinevate maade tuntud jõululaulud, mida saab ka kaasa laulda. Võta korraks aeg maha, leia hetk endale ja tule nautima kaunist jõulumuusikat,“ ütles linnaosavanem.

Vaata galeriid (38)

Türnpu meeskoor asutati 10. veebruaril 1916 helilooja ja koorijuht Konstantin Türnpu poolt. Aegade jooksul on koori juhatanud Arkadius Krull, August Topman, Gustav Ernesaks, Johan Tamverk, Alfred Karindi, Jüri Variste, Ants Sööt, Arno Kallikorm, Harri Ilja, Heikki Põhi ja paljud teised. Alates 1965. aastast kannab koor asutaja Konstantin Türnpu nime. Praegu koguneb Türnpu Meeskoor kaks korda nädalas Haabersti päevakeskuses. Jõulukontsert oli kõigile tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.