"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
FOTOD Vaata, millised on Kesklinna kauneimad jõuluvaateaknad (0)
22. detsember 2022
Kehrwieder Foto: Kesklinna linnaosa valitsus

Kesklinna Valitsuse poolt korraldatud traditsioonilise vaateakende konkursi parimad kujundused on selgunud. 24 osaleja seast osutusid võitjateks Katariina gildi savikoda, Kehrwieder  ja Kohvipaus.

Kesklinna vanema Monika Haukanõmme sõnul olid kõik konkursile esitatud tööd meeleolukad ning lisavad jõuluajal linnaruumile sära juurde. “Aasta lõpp on väga kiire aeg ning seetõttu soovin tänada kõiki konkursil osalejaid. Seda konkurssi korraldades on meie soov olnud tuua linnaruumi veelgi enam pühademeeleolu, ning tänavused vaateakende jõulukujundused seda eesmärki kahtlemata ka täitsid,” ütles Haukanõmm. “Hindamiskomisjon valis välja kolm parimat kujundust, mis hakkasid silma huvitavate motiivide või lahendusviiside poolest ning rahva lemmiku valimisel said oma sõna sekka öelda ka linnakodanikud. Palju õnne kõikidele võitjatele.”

Kohvipaus
Pilt: Kesklinna linnaosa valitsus

Konkursile esitatud vaateakna jõulukujunduste hulgast valis hindamiskomisjon välja kolm parimat lahendust. Võitjateks osutusid Katariina gildi savikoda (Vene12), Kehrwieder ja Kohvipaus (Rävala 2).

Katariina gildi savikoda
Pilt: Kesklinna linnaosa valitsus

Rahva lemmiku tiitli ja vastava rahalise preemia pälvis Galerii Kunstiaken (Vene tn 20) vaateaken, kes kolmapäeva lõunaks kogus Kesklinna valitsuse Facebookis enim hääli (410 häält). Eesti tarbekunsti ja disaini galerii kujundus võitis rahava lemmiku tiitli ka möödunud aastal.

Galerii Kunstiaken
Pilt: Kesklinna linnaosa valitsus

Kesklinna Valitsus tunnustab võitjad rahalise preemiaga. Hindamiskomisjoni poolt välja toodud kolm parimat lahendust pälvivad võrdselt 500 eurot. Samapalju saab ka Facebookis enim hääli saanud vaateakna jõulukujundus.

Kesklinna Valitsus on valinud jõuluks kõige kaunimalt kujundatud vaateaknaid juba alates 2000. aastast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid