"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Haapsalu linnas hukkus tulekahjus kaks inimest (0)
23. detsember 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Haapsalu linnas hukkus reedel tulekahjus kaks inimest, teatas Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja.

Õhtul kell 19.29 teatati Häirekeskusele põlengust Haapsalu linnas asuvas Raudtee tänavas, kus kortermaja oli teataja sõnul suitsu täis.

Kell 19.33 sündmuskohale jõudnud Haapsalu päästjad leidsid eest ühekorruselise kortermaja, kus ühe korteri aknast väljusid juba leegid. Koheselt alustati kustutustööde ja suitsusukeldumisega, kuna oli info, et hoones võivad olla ka inimesed.

Kell 20.13 leiti kustutustööde käigus esimene kannatanu ja kell 20.21 leiti naaber korterist teine kannatanu, kes anti üle kiirabile. Kahjuks kummagi inimese elu päästa enam ei õnnestunud. Mõlemad hukkunud olid vanemaealised naised.

Tulekahju lokaliseeriti kell 21.52 ja kustutati lõplikult kell 23.39. Kustutustööde ajal suitsuanduri signaali päästjad ei tuvastanud.

Tulekahju tekkepõhjuse ja töökorras suitsuandurite olemasolu korterites selgitab välja edasine uurimine.

Päästeamet tuletab meelde, et töökorras suitsuandur aitab avastada tulekahju selle algfaasis ning annab võimaluse hoonest ohutult väljuda. Samuti on alates 2022. aastast kohustuslik hoonetes, kus on tahkeküttel küttekolded, vingugaasi anduri olemasolu kohustuslik.

Sellel aastal on tulekahjudes hukkunud juba 48 inimest, eelmisel aastal hukkus põlengute tõttu 39 inimest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.