"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Tallinna Muusika- ja Balletikooli õpilane võitis Itaalias toimunud balletikonkursi Youth America Grand Prix 2023 (0)
23. detsember 2022
MUBA

16.-18.detsembril toimus Itaalias mainekas rahvusvaheline balletikonkurs Youth America Grand Prix (YAGP), kus võitjaks tuli Tallinna Muusika- ja Balletikooli MUBA 2.kursuse balletisuuna õpilane Sandra Iva.

Konkursi YAGP asutasid 1999. aastal Suure Teatri endised balletitantsijad Larisa Saveljeva ja tema abikaasa Gennadi Saveljev (tol ajal Ameerika Balletiteatri solist). YAGP konkursi žürii koosneb spetsiaalselt kutsutud lavastajatest ning maailma juhtivate tantsuakadeemiate ja -ettevõtete esindajatest.
YAGP konkursi Itaalia poolfinaalist võttis tänavu osa umbes 1000 õpilast balletikoolidest enam kui 20 riigist.

Selline silmapaistev tulemus saavutati tänu aastatepikkusele raskele tööle. Sandra esitas klassikalised variatsioonid balletidest Talisman ja Coppélia, mille repetiitoriteks olid Tiiu Randviir ja Kaja Kreitzberg ning kaasa aitasid ka Kaie Kõrb, Marina Volkova, Teet Kask ja teised. Lisaks kaasaegse numbri ,,Kiri”, millele on koreograafia loonud Sergei Upkin, kes on Eesti Rahvusballeti esisolist.

Tavaliselt võtab sellisteks mainekateks konkurssideks valmistumine väga kaua aega, vähemalt pool aastat, kuid kuna sel aastal toimus balleti- ja muusikakoolide ühinemine, siis tööprotsessi algus venis. Aktiivne ettevalmistamine algas alles oktoobri lõpus. Ja see töö kulges päris intensiivselt. Ükski olemasolevatest tantsuliikidest ei nõua ju sellist pühendumist nagu balletikunst, kus välise kerguse ja graatsilisuse taga on alati peidus raske töö, uskumatu kannatlikkus, visadus ja igapäevane töö.

“Mul oli suur au külastada nii mainekat võistlust ja esindada meie kooli. Kõigi osalejate kõrge tase oli muljetavaldav. Nad olid tõesti uskumatult head! Konkurents oli väga kõrge. Korralduslik pool oli kõrgel tasemel. Lisaks kontserdi- ja võistlusprogrammile võtsid tantsijad osa erinevatest meistriklassidest balletimaailma kuulsate koreograafide juhendamisel.” kommenteeris Sandra.

“Nii maagilisel laval publiku ja žürii ees tantsimine on kõrgeim tunne ja vastutus. Kõik, mis seal toimus, oli väga lahe ning olen tohutult tänulik kõigile, kes selle teoks tegemisele kaasa aitasid!” lisas Sandra.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.