"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Eesti Muusikaauhindade juubeligala esimesed esinejad on STEFAN, Rita Ray ja Gram-Of-Fun (0)
24. detsember 2022
Albert Truuväärt

Eesti Muusikaauhinnad 2023 esimesed artistid, kes astuvad üles 26. jaanuaril Unibet Arenal ajaloo pikima telesaatega suurejoonelisel galal, on STEFAN, Rita Ray ja Gram-Of-Fun.

25. Eesti Muusikaauhindade gala toob publikuni suurejoonelise juubelikava, mis kestab ligi 4 tundi koos 3-tunnise telesaatega. Kontsertšõul esinevad eestlaste palavalt armastatud artistid, kelle seas on nii uusi kui ka vanu tegijaid.

Eurolaulik STEFAN, kes andis novembris välja rekordeid löönud debüütalbumi „Hope“, esineb Eesti Muusikaauhindade galal teist korda ning loodab, et seekord õnnestub muusikaauhinnaga ka koju minna. „Aasta on olnud uskumatult kiire ja sündmusterohke, olen sel aastal esinenud kümnes riigis väljaspool Eestit. Mäletan väga hästi seda hetke, kui olin esimest korda muusikaauhindade publiku seas ja nägin nominente. Kui üks neist kutsuti võitjana lavale kõne pidama, ketrasin oma peas, et tahan ka olla üks neist ja teha oma kõne. Väga loodan, et sellel aastal see õnnestub,“ rääkis STEFAN.

Processed with VSCO with al1 preset

„Olen ülimalt elevil, et saan astuda Eesti Muusikaauhindade lavalaudadele. Eriti suur au on olla laval just Muusikaauhindade 25. juubeliaastal,“ ütles Rita Ray. Muusiku sõnul kulges aasta värvikirevalt ja hoogsalt: „Lisaks paljudele kontsertidele sai lõpetatud ka teine album. Loodan, et uus aasta pakub vähemalt sama palju muusikat, toredaid kontserte ning ülesastumisi,“ ütles ta.

Gram-Of-Fun lubab, et juubeligala laval annab ansambel endast maksimumi. “On suur au esineda kolleegide ees! Anname endast kõik, et see kõlaks ja näeks proff välja nii telekast kui ka laval kohapeal,“ rääkisid Gram-Of-Fun artistid Kristel Aaslaid ja Dr. PhilGood.

Tänavu Eesti Laulu võitnud ja looga “Hope” Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel Torinos esindanud STEFAN esineb Eesti Muusikaauhindade laval teist korda. Muusiku novembris ilmunud debüütalbumi „Hope“ lugu „Miraaž“ on üks selle aasta kõige mängitum raadiohitt ning „Kiri külmkapi peal“ viimaste kuude mängitum eestikeelne lugu. 

Selle aasta novembris andis Gram-Of-Fun välja debüütalbumi „To The Great Unknown” ning Rita Ray oma teise albumi „A Life of Its Own“. Rita Ray pälvis Eesti Muusikaauhinnad 2022 galal parima laulu kategoorias võidu looga „Love Ain’t The Same“.

Eesti Muusikaauhindade galal üllatab publikut ka õhtujuhtidest kollektiiv 5MIINUST, kes astub õhtu jooksul üles spetsiaalselt kontsertgalaks valmistatud repertuaariga. Eesti Muusikaauhindade esinejate seas on ka legendaarseid klassikuid, kes on tegutsenud 40 aastat ja rohkem. Täiendavad artistid avalikustatakse peagi.

Kokku jagatakse Eesti muusikamaailma ihaldatumaid auhindu 20 kategoorias. Eesti Muusikaauhindadele kandideerib ligi 200 albumit, aasta laulu kategoorias üle 150 laulu ja aasta muusikavideo kategoorias üle 80 muusikavideo. Ligi 200-liikmelise žürii valitud parimaid Eesti artistid, laulud, muusikavideod ja albumid avalikustatakse jaanuari alguses. 

Eesti Muusikaauhinnad 2023 galal tunnustatakse Eesti silmapaistvamaid muusikatootjaid, esitajaid ja autoreid 25. korda. Juubeligala toimub 26. jaanuaril Unibet Arenal ning telegala kantakse üle Kanal2 vahendusel. Õhtut juhib 5MIINUST.

Eesti Muusikaauhinnad 2023 pileteid saab soetada Piletilevist: www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/eesti-muusika/eesti-muusikaauhinnad-2023-378913/.

Täiendav info veebilehel: www.muusikaauhinnad.eu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.