"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Oleviste Hoolekanne ootab aasta lõpus vaeste jõulupuule toiduannetusi (0)
29. detsember 2022
Albert Truuväärt

Oleviste hoolekanne ootab aasta viimasel reedel korraldatavale kodutute ja vähekindlustatud inimeste jõulupuule toiduannetusi.

Oleviste koguduse vanempastori Siim Teekeli sõnul on algselt kodututele inimestele mõeldud jõulupuust saanud oodatud üritus paljudele puuduses elavatele inimestele. Teekeli kinnitusel ei tõmba kirik piiri, kust kellegi jaoks puudus algab – kas sellest, kui inimesel pole oma kodu, sellest, et ta on üksik pensionär, või on ta hoopis mingil põhjusel elu hammasrataste vahele jäänud.

“Antud üritusel näeme juba aga aastaid, et paljud tulevad Oleviste jõulupuule vaid toidu pärast,” märkis Teekel. “On ilmne, et puudusekannatajate puhul peabki väga tähtis osa kuuluma toidu jagamisele ja nii olemegi jumalasõna ja kontserdi kõrval suurt rõhku pannud jõululõunale ja toidu jagamisele.”

Oleviste Hoolekande juhatuse liikme Riina Solmani sõnul lööb elukallidus valusamalt just haavatavamaid ühiskonnagruppe.

“Näeme Toidupanga klientide ja supiköögi külastajate arvu kasvamas,” märkis Solman. “Toimetulekuraskustes puudust kogevad inimesed on tänulikud kõige eest, mida saame toiduannetustena Olevistest kaasa pakkida, sest külmal talveilmal kulub see järgmisteks päevadeks hädasti ära. Kirikusse on oodatud kõik toiduannetused, mida saame kaasa pakkida: koogid, kringlid, pirukad, puuviljad, kommid, küpsised. Ära võib tuua ka selle toidukraami, mis kodudes jõulupidustustest üle jääb.”

Oleviste Hoolekanne valmistab jõulurõõmu koduta ja vähekindlustatud inimestele juba 21 aastat. Sooja toitu pakub Swissôtel, samuti on alati aidanud jõulu- ja toidupakki väärikalt kokku panna abivalmis inimesed ning paljud firmad.

“Kirikusse võib tuua ka sooje jopesid, kindad, salle, mütse. Palume silmas pidada, et kodutud vajavad selliseid jopesid, millega külma ilmaga tänavatel viibida. Võtame need tänuga vastu ja anname abivajajatele edasi,” lisas Solman.

Kontsert-jumalateenistusele tuleb juba mitmekümnendat aastat lauluga rõõmustama ürituse patroon Reet Linna, kokkutulnuile musitseerib ka kantriansambel Robirohi ning Oleviste koguduse liige Tuuli Heeney.

Ka kõigil vabatahtlikel on võimalus jõulurõõmu jagada ja mitmeil moel aidata. Oodatud on kaasapakitavad toiduannetused, nagu küpsetised, hoidised, soolane ja magus kraam, kommid ja küpsised ning puuviljad. Oleviste kogudus palub annetused kohale tuua hiljemalt 29. detsemberil kella 17-ks. Samaks ajaks võib samasse kohta tuua ka kindad, villased sokid ja korralikud soojad joped.

Vabatahtlikud on oodatud ürituse toimumise ajal appi, et pakkuda sooja sööki, kohvi ja pirukat. 

Üritus toimub 30. detsembril algusega kell 12 ja kestab paar tundi. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.