"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
President Karis Rahulolu ja õnn on kauakestvas süvenenud pingutuses (2)
31. detsember 2022
Pealinn

President Alar Karis tõi reedel spordiaasta tähed tunnustusüritusel oma sõnavõtus esile pühendumuse, keskendumise, kannatlikkuse ja töökuse tähtust eesmärkide saavutamisel.  

„Uue põlvkonna ja alles alustavatel noorsportlastel on täna kindlasti raskem kui paar aastakümmet tagasi, sest pikaajaline ja järjepidev pingutus muude ahvatluste keskel on rängem,“ kõneles president Karis. „Kaasaja ahvatluste ja naudingute küllases maailmas pühenduda ja keskendunult tööd teha nõuab sügavat sisemist tahtejõudu, meelekindlust ja kannatlikkust.“

Riigipea sõnul saab see sündida vaid kodu, treeneri ja laiema keskkonna koosmõjus. „Peame ühiskonnana enam suunama tähelepanu sellele, et tõeline rahulolu ja õnn tulevad vaid kauakestvas süvenenud pingutuses,“ ütles ta. 

President Karise sõnul on rõõmustav näha personaalse treeninglähenemise arengut, milles sporditeadusi ja õpet julgelt kokku tuues on Eestis kasutusele võetud uusi metodoloogiaid ja tehnoloogilisi eeliseid. Samuti kinnitab tema sõnul järjest enam kanda personaalne meditsiin, mis aitab sportlaste võimekust paremini realiseerida ning tervemalt elada. „Targal rahval peab olema julgust, et harjumuspärastest mõttemallidest vabaneda ja lasta parimat tänapäevast teadmist ligi,“ ütles riigipea. 

Riigipea sõnul tõi lõppev aasta emotsioone eri äärmustest ja Venemaa kallaletung Ukrainale pole puutumata jätnud ka spordivaldkonda alates rusuvast meeleolust ja Ukraina spordirahva toetamisest kuni meie enda tänaste poliitiliste otsusteni, milles kaitsekulutused kasvavad paratamatult ka spordi arenduse ja kasvu arvelt.

Positiivsete emotsioonidena nimetas president Karis suurepäraseid tulemusi Pekingi taliolümpiamängudelt, eri alade maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt ja mitme Eesti sportlase edu maailma absoluutses tipus. Samuti avaldas ta tunnustust korraldajatele ja taustajõududele mitme maineka spordivõistluste läbiviimise eest Eestis, mis on olulised teetähised Eesti kui spordiriigi maailmakaardile viimisel.

Riigipea märkis, et algav 2023. aasta on liikumisaasta. „Nagu laulupeo traditsioon algab lasteaiast ja koolist, algab sealt ka liikumisharjumuste ja sportliku eluviisi kasvatus,“ kõneles president Karis. „Meil – lastevanematel ja eeskujudel – on oma roll uue põlvkonna tervisliku vundamendi ladumisel ja kutsun üles seda vastutust endale teadvustama. Tehkem liikumisaastast päriselt liikumisaasta.“

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

sportlane
31. dets. 2022 16:06
Portaalis rusfootball.info ilmus 2014. aastal intervjuu, milles Karpin rääkis, et tunneb end Eestis käies, justkui oleks see endiselt osa Venemaast: „Kui ma käin Ukrainas, Eestis, Leedus, Gruusias - kõik need on endised Nõukogude liidu vabariigid - tunnen, nagu oleks ma Venemaal. Seal räägitakse endiselt vene keelt, kuigi noorte seas vähem, ning kõik saavad sinust aru. Minu jaoks on see kõik üks riik - CCCP.“ https://sport.delfi.ee/artikkel/120121670/foto-eesti-jalgpallurid-saatsid-vana-aasta-roomsalt-ara-venemaa-koondise-peatreeneri-seltsis
Aleksandr
1. jaan. 2023 21:34
Unusta ära! President oma õlamärkke abil ütles ju: russki korabel idi na h.j ! Ta on tark ja intelligentne riigi esindaja. CCCP ei juhtu enam. Rahune.