"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
PRIA on 22 aastaga maksnud välja üle 5 miljardi euro toetusi (0)
02. jaanuar 2023
PRIA

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) on 22 tegevusaasta jooksul põlluharijatele, kalameestele ning loomapidajatele välja maksnud üle 5 miljardi euro toetusi.

Kõige enam – üle 606,5 miljoni euro – on toetusi läinud Tartu maakonda. Järgnevad Harjumaa 518,2 miljoni euro ja Pärnumaa ligi 513,3 miljoni euroga, teatas PRIA.

“Oleme jõudnud uude programmperioodi, PRIA-l on uus arengukava – liigume uude toetuste maailma. Rõõm on tõdeda, et maal elavate inimeste toetamine jätkub, aga veelgi suurem rõõm on öelda, et tulevikus muutub toetuste taotlemine maaelu arendajate jaoks lihtsamaks ning teadmuspõhiseks. Tulevikus põhinevad toetused olemasolevate andmete põhjal tehtavatel tarkadel otsustel ning toetuste taotlemine muutub võimalikult suurel määral automatiseerituks,” märkis PRIA peadirektor Jaan Kallas.

Esimene sündmuspõhine taotlusvoor toimus tema sõnul juba mullu ning tänavu hakkab amet otsetoetuste puhul rakendama pinnaseiret. Kõik need on sammud lihtsama toetussüsteemi poole.

“Kindlasti ei saa ära unustada, et Eesti riik liigub oma tegevustes suurema toidujulgeoleku tagamise suunas ning koostöös maaeluministeeriumi ja teiste valdkonna asutustega anname ka meie sinna oma panuse,” lisas Kallas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.