"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video Siim Kallas: Edgar oli valmis kogu aeg riske võtma (1)
05. jaanuar 2023

„Muidugi, see on üks murdepunkt – üks legend lahkus ja sellega koos ka teatud mälestused, ettekujutused ja mõtted,“ mõtiskles kauaaegne poliitik ja isemajandava Eesti ettepaneku kaasautor Siim Kallas Edgar Savisaarega Estonia kontserdisaalis jumalaga jätmise järel.

„See on alati nii, et kui inimene sureb, on temast kahju – me Edgariga olime ju väga lähedased ja head tuttavad,“ lausus ta.

Kallas tunnistas, et paratamatult paneb see ka ennast tasapisi mõtlema, et aeg läheb ja keegi ei ela lõputult.

Mis sõnumi võiks Edgar Savisaar jätta tulevastele põlvedele, kes hakkavad 10–20 aasta pärast ajalugu uurima? „Võiks öelda, et Edgar ei kartnud, ta võttis riske,“ tõi Kallas välja. „Kui oli Rahvarinde loomine ja me kahekesi rääkisime, küsisin: kas sa oled valmis n-ö rahvamasside ette asuma kui su vastas seisavad täägid nagu 1905. aastal? Savisaar ütles, et on valmis. Temas oli kogu aeg kindlus riske võtta.“

Kallase kinnitusel on see eeskuju: poliitik peab otsustama. „Vahel läheb viltu, aga kui ei otsusta, on hoopis halvasti,“ lisas Kallas.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Siim, miks sinu erakond
16. jaan. 2023 00:29
ei kuulanud sind ja asus väljasööma tegijat, keda sa austasid ? Kas sinu sõna oma erakonnas ei maksnud enam midagi ? Või sul polnud tahtmist öelda?