"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video ja Galerii Ansambel Orthodox Singers esitas Toomkirikus kauneid jõululaule (0)
07. jaanuar 2023
Albert Truuväärt

Orthodox Singers on Eesti üks kõige pikema traditsiooniga kollektiive. 1989.a. jaanuaris Valeri Petrovi poolt loodud kooriansamel Orthodox Singers tegutseb kultuurimaastikul 33 aastat. Ansambel on leidnud tunnustamist ühena Eesti parimatest professionaalsetest kooriansamblitest.

Ansambel on olnud mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaatide hulgas ja osaleb sageli erinevatel Euroopa muusikafestivalidel. Ansambel koosneb professionaalsetest muusikutest, kes valdavad meisterlikult erinevatele ajastutele omaseid väljendusvahendeid.

Vaata galeriid (31)

Ansambli esinemismaneeri iseloomustavad täielik süvenemine pühakirja igasse sõnasse, laitmatu hääletehnika, täpselt läbi mõeldud dünaamiline kava ning erakordne stiilitunnetus. Kriitikud on korduvalt esile tõstnud ansambli lausa üleloomulikku oskust säilitada esitamise käigus teose vormiühtsus, saavutades samal ajal võrratult dünaamilise piano, mida kõige paremini kirjeldab väljend ”heli sulab ära”.

Orthodox Singers on pühendunud õigeusu kirikulaulu esitamisele kogu selles mitmekülgsuses. Ansambli repertuaris leidub vene, süüria, kreeka, serbia, gruusia, bulgaaria õigeusu muusikat, hulgaliselt erinevate kloostrite viise, olulisemate vene heliloojate teoseid, kaasaegseid ja eesti heliloojate õigeusu muusikat ning ka eri traditsioonide jumalateenistusväliseid laule ja vaimulikke värsse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.