"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kohus mõistis naise süüdi koera julmas kohtlemises (8)
09. jaanuar 2023
Foto Mats Õun

 Harju maakohus mõistis esmaspäeval tingimisi vangi Leila Ehalaane, kes jättis möödunud aasta augustis koera korteris mitmeks päevaks abitusse seisundisse, vahendab BNS portaali Elu24.

Kohus karistas Ehalaant looma julma kohtlemise ja hooletusse jätmise eest kaheksa kuu pikkuse vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane ühe aasta ja kolme kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Lisaks peab Ehalaan tasuma menetluskuludena 1110 eurot. 

Kohtuniku küsimusele, kas ta on kokkuleppega nõus, vastas Ehalaan, et mis tal üle jääb. “Mida see peaks tähendama?” väljendas kohtunik mõistmatust. “Et ma siis nõustun, kuigi seal on mõned valeväited.” Selgitada süüdistatav seda aga ei soovinud. 

Kohtusaalis rääkis prokurör, et Ehalaan jättis Xanderi-nimelise koera abitusse seisundisse ja kohtles teda julmal viisil. „Sellega põhjustas ta koerale füüsilist valu ja vaimseid kannatusi. Koeral puudus vesi ja toit. Põrandal vedelesid koera jaoks eluohtlikud ravimid. Koer oli korterisse oksendanud, põrandal olid väljaheited. Tal oli ligipääs lõhnaõlidele ja kodukeemiale, tal oli kaelas valu põhjustav ogadega kaelarihm,” kirjeldas prokurör. 

Paljassaarde loomade varjupaika viidud koeral tuvastati koeral vedelikupuudus, ta seljal oli karvutu laik ja koer oli tugevalt alakaalus. Nälginud ja vedelikupuuduse käes kannatanud koer oli toitunud riietest, ravimitest ja kodukeemiast. Kaks päeva hiljem toimetati koer tema tervisliku seisundi tõttu operatsioonile loomade kliinikusse, kus ta suri ööl vastu 12. augustit.

Kommentaarid (8)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Juurikas
11. jaan. 2023 23:55
Egas see tädi tavaelus on ka laisk ja lohakas ,yldse ei imesta temast sellist käitumist.
Tiks
11. jaan. 2023 19:39
Uskumatu,et selliseid jätiseid
Tiks
11. jaan. 2023 19:37
Kole inimene-jätis ja loomapiinaja
Koer
10. jaan. 2023 15:51
Välja veninud tissidega värdjas kes saab oma karma!!!!! Loodan, et sa mädaned seest ja väljast. Fucking ugly värd!!!
Karma
9. jaan. 2023 23:52
Loodan, et karma saab saja kordselt talle järele
süda läheb pahaks
9. jaan. 2023 19:55
Et sa rõve lehm karistatud saaksid selle eest.
!
9. jaan. 2023 20:51
Karma maksab kätte!
Tiks
11. jaan. 2023 19:37
Saab kõik tagasi