"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Eesti elamuhindade tõus oli suurim Euroopa Liidus (0)
10. jaanuar 2023
Foto Albert Truuväärt

Eesti elamuhoonete kinnisvarahinnad kasvasid lõppenud aasta kolmandas kvartalis aasta varasemaga võrreldes 24,2 protsenti, mis oli sarnaselt eelneva kvartaliga Euroopa Liidu (EL) riikide seas suurim aastane hinnatõus. 

EL-is ja euroalal tõusid hinnad 2021. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 7,4 ja 6,8 protsenti, 2022. aasta teise kvartaliga võrreldes oli tõus aga 0,9 ja 1 protsenti, samas kui Eestis aeglustus hinnatõus 0,8 protsendile, selgub Eurostati andmetest.

Liikmesriikidest, mille kohta on Eurostatil andmeid, tõusis hind aastavõrdluses 15 riigis enam kui 10 protsenti. Suurim oli hinnakasv Eestis, järgnes Ungari 21 protsendiga ja Leedu 19,3 protsendiga. Hinnad langesid vaid Taanis, 2,4 protsenti.

Kvartalivõrdluses kasvasid hinnad 20 liikmesriigis, enim 5,8 protsenti Küprosel, 4,1 protsenti Bulgaarias ja 4 protsenti Austrias. Hinnad langesid 3,8 protsenti Taanis, 3,1 protsenti Rootsis, 1,3 protsenti Soomes, 1,2 protsenti Rumeenias, 1 protsendi Itaalias ja 0,4 protsenti Saksamaal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid