"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Lasnamäelased saavad kaasa rääkida linnamööbli paigutamisel (0)
10. jaanuar 2023
Foto Albert Truuväärt

Alates tänasest, 10. jaanuarist ootab Lasnamäe Linnaosa Valitsus ettepanekuid Lasnamäe elanikelt linnamööbli paigutusest. Oma mõtteid on võimalik jagada kuni 27. jaanuarini.

„Elanike kaasamine on üks meie töö prioriteetidest, sest ainult koostöös nendega saame arendada linnaosa selliselt, et siin oleks võimalikult hea elada. Linnaosa arendamise juurde kuulub linnamööbli paigutus. Seega ootame Lasnamäe elanikelt ettepanekuid, kui tunnevad mõnes piirkonnas linnamööblist puudust,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Ta lisas, et eelmisel aastal sai linnaruumi paigaldatud pea 90 uut pinki ja üle 50 prügikasti, kuid võttes arvesse linnaosa suurust ning elanike arvu, on vajalik ka uuel aastal lisada juurde nii uusi pinke, prügikaste kui ka koerte jäätmekottide punkte. 

Aasta jooksul kogub linnaosavalitsus Lasnamäe elanikelt infot linnamööbli üldseisukorra, võimaliku paigutuse ning puudumise kohta. Saadud infot põhjalikult analüüsitakse ning saadud tulemuste põhjal esitatakse ettepanek Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalametile.

Tellimus puudutab järgnevat linnamööblit: pingid, prügikastid ning koerte jäätmekottide punktid. Võimalik on asendada kulunud pinke uute pinkidega või siis lisada pinke juurde. Paigaldada pinkide juurde prügikastid või asendada vanad ja lõhutud prügikastid uutega. Võimalus on paigaldada territooriumile, kus pole prügikasti, kuid kuhu koguneb palju jäätmeid uus prügikast. Eelnevalt nimetatud võimalused kehtivad samuti koerte jäätmekottide punktide kohta. Ainuke tingimus on, et välja pakutud koht mööblile asuks linnamaal.

Alates 10. jaanuarist kuni 27. jaanuarini on võimalik Lasnamäe elanikel teha ettepanekuid linnamööbliga seonduvast lingil: https://forms.gle/sXPYTzLUVeG1vzCU6, või siis saata meiliaadressile: lasnamae@tallinnlv.ee , samuti on võimalik esitada ettepanek telefoni teel numbril: 645 7700.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.