"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
tasuta PLMF alustab 2023. aastat täna Vox Populi segakoori kontserdiga Rootsi-Mihkli kirikus (0)
10. jaanuar 2023

Rootsi-Mihkli kirikus (Rüütli tn 9) esineb teisipäeval, 10. jaanuaril kell 15 segakoor Vox Populi Janne Fridolini juhendamisel. Kaastegevad on bass-bariton Andreas Väljamäe ja oboemängija Riivo Kallasmaa ning orelil Ulla Krigul. Kavas kõlavad Bach, Lauridsen, Uusberg jt. Vaba sissepääsuga Hingemuusika kontserdisarja korraldab Muusikute fond PLMF.

“On hea meel tuua publikuni koor, kes eelmise aasta Eesti Kammerkooride konkursil saavutas I koha,” räägib PLMF kunstiline juht Pille Lill. “Vox Populi pälvis samal konkursil ka PLMF preemia.”

Noorte Segakoor Vox Populi on oma ligi 40 särasilmse lauljaga publiku meeli köitnud 2006. aastast alates. Koori eesmärk on pakkuda lauljatele laulurõõmu, võimalust ennast muusikaliselt arendada ning mõnusat sõpruskonda. Mitmed lauljad osalevad koori tegevuses juba alates selle loomisest.

Vox Populi dirigent Janne Fridolin on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Koolimuusika Instituudi aastal 2003 Ene Kangroni õpilasena ja kooridirigeerimise cum laude Ants Üleoja juhendamisel (2009). Janne on kaitsnud doktorikraadi teemal “Harrastuskoori motivatsioonist ja dirigendi rollist selle kujundamisel Noorte Segakoor Vox Populi koorimuusika lavastuste näitel” (mai, 2017, juhendaja Anu Kõlar), mille raames valmis 4 loomingulist tööd kontsertlavastustena “Pariisi linnas Londonis”, “Ingerimaa õhtud”, “Tokerjad. Pööramäng Anija meeste mälestuseks” ja kontsert “La Magie De Noel”, Ärkamisliturgia koorile, viiele näitlejale ja akordionile “Isuri eepos” (loominguliste tööde juhendajad Anne Türnpu ja Tõnu Kaljuste). 2020. aastal pärjati Janne Fridolin Eesti Kultuurkapitali Rahvakultuuri Sihtkapitali koorimuusika aastapreemiaga, 2022. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgiga ning XVI Eesti Kammerkooride Festivalil parima dirigendi preemiaga.

Kontserdi FB sündmus on leitav siin: https://fb.me/e/2wsHYLUIP.

Vaba sissepääsuga Hingemuusika kontserdid Rootsi-Mihkli kirikus toimuvad alates aastast 2013 iga kuu teisel teisipäeval algusega kell 15.

Järgmisel kontserdil Rootsi-Mihkli kirikus 14. veebruaril kell 15 esinevad XVI Tallinna Talvefestivali avakontserdil “Noored talendid sõbrapäeval” Tallinna Muusikakooli, Nõmme Muusikakooli ja Lasnamäe Muusikakooli anded. Kavas kõlab maailma heliloojate kõrval ka eesti heliloojate looming.
Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontsertlavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.