"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Teleajakirjanik Sven Soiver kandideerib Keskerakonna nimekirjas riigikogusse (0)
11. jaanuar 2023
Sven Soiver

Uudisteankur, ajakirjanik ja ettevõtja Sven Soiver kandideerib Keskerakonna nimekirjas riigikogusse Harju- ja Raplamaa ringkonnas.

Soiver sõnas, et on ajakirjanikutöös ja ettevõtluses kohanud palju, mida annaks teha riigi töös paremini, inimesi arvestavalt ja ladusamalt. „Usun, et mul on kogemusi ja teadmisi viia ellu enda ja teiste parimad ideid,“ ütles Soiver. Tema jaoks on oluline, et parlamendi liikmetel oleks info analüüsimise ja argumenteerimise oskus ning et nad oleksid erinevatele võimalustele avatud, mitte ei järgiks pimedalt ideoloogiat või läbi roosade prillide utoopiaid. „Usun, et olen selline inimene.”

Soiver sõnas, et kandideerib Keskerakonna nimekirjas, sest tema jaoks on oluline arusaam, et riik koosneb lisaks eelarveridadele ka inimestest. „Riigi tugisambaks pole mitte välismaised käepigistused, vaid meie oma inimesed, kelle elu on korras ja kellel on hea olla. Suurest linnast väljasõitmine ei tohi olla poliitikute-ametnike jaoks eksootiline reis või töökohustus. Iga piirkond peab arenema ja kasutama oma potentsiaali,“ ütles ta.

Soiver lisas, et Keskerakonna kasuks aitas valikut teha ka arvestamine erinevate rahvusrühmadega, maksudogmade puudumine, mitte karistav, vaid realistlik lähenemine rohepöördele ning avatus koostööle erinevate erakondadega.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tervitas Sven Soiveri liitumist nimekirjaga ja ütles, et pikaajalise ajakirjanikuna on Soiveril väga hea ülevaade murekohtadest üle Eesti, tugev sotsiaalne närv ja lai silmavaade. „Kindlasti tuleb lisaks ajakirjanikutööle positiivsena välja tuua ka aktiivsus oma kogukonnas ja ettevõtlikus, ehitades üles oma talu ja ratsakool, mis nomineeriti eelmisel aastal Raplamaa Aasta Teoks. Kõigega, millega Sven tegeleb, tegeleb ta pühendunult ja olen kindel, et samamoodi saab see olema ka poliitikas,“ ütles Ratas.

Sven Soiver on abielus ja nelja lapse isa. Ta on poliitika- ja majandusteemadele keskendunud ajakirjanik ja ettevõtja, pidades ja arendades turismitalu, hobusekasvatust ja ratsakooli Raplamaal. Soiveril on kahekordne magistrikraad Tallinna Ülikoolist riigiteaduste ja kommunikatsiooni erialal. Lisaks annab ta koolitusi andmeanalüüsis ning kommunikatsioonis ja suhtekorralduses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.