"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Lionsid korraldasid vabaõhumuuseumis rahvuslikus stiilis jõulupeo Ukraina sõjapõgenike lastele (0)
13. jaanuar 2023
Eesti rahvuslikus stiilis jõulupidu Ukraina sõjapõgenike lastele. Foto Aleksandr Gužov

Eesti lionsid korraldasid vabaõhumuuseumis siin elavatele sõjapõgenikest Ukraina lastele Eesti rahvuslikus stiilis jõulupeo, et tutvustada meie jõulukombeid ja tuua rõõmu laste argipäeva.

Vaata galeriid (50)

Eesti lionspiirkonna kuberneri Alar Rästa sõnul on igati vajalik endid olude sunnil siin pikemelt sisse seadnud Ukraina perede lastele pakkuda võimalust osa saada meie jõulutraditsioonidest. Jõulud on meie rahvakommetes väga oluline periood, seetõttu on oluline ka ukrainlastele meie jõulukommete tutvustamine koos kingipakkide jagamise ja jõuluvanaga.

Eesti Lionspiirkonna esimese regiooni juht Toomas Sepp tõdeb, et Vabaõhumuuseumisse on kutsutud 432 Lilleküla Gümnaasiumi Räägu tänava Ukraina laste kooli esimese kuni kuuenda klassi last. Lionsklubid korraldavad laste kohaletoomise ja vahva jõuluteemalise programmi koos Vabaõhumuuseumiga.

Lionsklubi Tallinn Reval president Maire Novik täpsustab: “Vabaõhumuuseumis liigutakse gruppidena tarest taresse, kus toimuvad mängud ja töötoad. Kohale tuleb jõuluvana koos jõulusokuga, et lastele kingitusi jagada. Lapsed saavad esineda, lugeda luuletusi ja teha koos jõulumehega pilti. Oma soovid saavad lapsed jätta selleks otstarbeks püstitatud soovide puule. Kolu kõrtsi ees on ootamas kuum supp ja jook ning magus kringliamps.“

Lionsklubide Eesti piirkond on suurim heategevusorganisatsioon Eestis, kuhu kuulub 1200 liiget. Kokku tegutseb Eesti erinevates piirkondades 60 lionsklubi.

Praegu on Eesti lionsite heategevusfookuses lisaks Ukraina sõjapõgenike lastele jõuluürituste korraldamisele ka nende igapäevasele toimetulekule kaasaaitamine ja Ukraina linnades varjendites tegutsevatele lasteasutustele elektrigeneraatorite saatmine.

Kui väiksemates kogukonnakeskustes korraldasid lionsid Ukraina laste jõulupidusid detsembris, siis suuremad peod peetakse maha nüüd, peale koolivaheaega. 8. jaanuaril toimus pidu Tartus Ahhaa keskuses ja kolmapäeval 11. jaanuaril Eesti Vabaõhumuuseumis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.