"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põleng Nõmme tee suures kortermajas nõudis kassi elu, põlenud korteris puudus suitsuandur (3)
13. jaanuar 2023
Foto Ilja Matusihis

Tallinnas puhkes ööl vastu reedet üheksakorruselises elumajas põleng, mis nõudis kassi elu ning üks inimene viidi haiglasse. 

Häirekeskus sai kell 1.29 teate, et Kristiine linnaosas Nõmme teel põleb üheksakorruselise elumaja viiendal korrusel asuv korter ning suuremat põlengut on näha just rõdul. Päästjate saabudes olid põleva korteri kaks elanikku hoonest väljunud ning sama olid teinud ka teised naaberkorterite elanikud, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile.

Päästjad sisenesid korterisse ning olid teadlikud, et sealt on vaja välja tuua sinna maha jäänud kass. Kass leiti kiiresti ning anti üle kiirabile, kuid kahjuks ei õnnestunud meedikutel tema elu enam päästa.

Päästemeeskond lokaliseeris tulekahju kella 1.49-ks, misjärel asuti teostama järelkustutustöid. Kiirabi kontrollis mõlema korterist pääsenud elaniku tervist ning üks neist toimetati edasisteks uuringuteks haiglasse.

Päästetööde juhi esialgsel hinnangul sai põleng suure tõenäosusega alguse rõdult, kus elanikud olid paar tundi enne tulekahju puhkemist alkoholi tarbinud ja suitsu teinud. Päästjad tuvastasid, et rõdul hoiustati ohtralt ka igasugust prügi, olmekeemiat ning autorehve.

Põlengu tagajärjel sai korter ulatuslikke suitsukahjustusi ning lisaks sulas selle tagajärjel üles ka keskkütte tsentraaltoru, millest lekkinud vesi kahjustas alumist korterit. Päästjad tuvastasid, et põlenud korteris puudus suitsuandur ning elanikud olid üles ärganud ja hullemast pääsenud ilmselt naaberkorteris tööle rakendunud anduri peale.

Põlengu täpne tekkepõhjus selgub edasise menetluse käigus.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

pääste ei oleks pidanud sisenema
16. jaan. 2023 01:15
kassi päästmine ei ole ülevam üldkustutamisest või mõnele muule väljasõidule hilinemist tähtsustav erivarustuse nõudega
Arvamus
14. jaan. 2023 08:43
Kassikesest on siiralt kahju aga ilmselt on see hind, mida tuleb muude inimesega kooselu toodud hüvede eest maksta.
Naaber
13. jaan. 2023 11:22
Uudises pole korrektne info. Andur oli olemas ja töötas.