25 aasta jooksul on Tallinna vanalinnas asuva restorani Olde Hansa külastanud üle seitsme miljoni inimese. Esimest korda veerandsaja aasta jooksul muutus aga menüü. Uut menüüd testiti üle poole aasta.
„Üks on see vasikapõsk, mis on hautatud šerri sees ja pärast ööpäevaks paneme ahju. See on serveeritud pastinaagipüree ja suitsutatud hapukapsaga. See ei ole lihtne töö, aga see on huvitav töö. Köök töötab hästi ja toodab kvaliteetseid tooteid, kui ta on hästi organiseeritud,“ rääkis Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille Ehk Manu.
Peakoka sõnul on autentse keskaegse menüü koostamisel abiks Google ja paljud erinevad raamatud, kust keskaegseid retsepte võib leida. „Me elame ja mõtleme, mis võiks olla keskaegne, kuid toorained, mida me kasutame on kõik sada protsenti keskaegsed,“ lisas ta.
Restorani peremees Auri Hakomaa kinnitas, et lähipiirkondades, ega tegelikult kusagil maailmas, ei eksisteeri läbinisti keskaegset stiili hoidvaid ja nii ajastutruid restorane kui siin Tallinna vanalinnas. Külalisi igatahes friikartulite ja burgeritega üllatama ei hakata mitte kunagi.
Hakomaa sõnul on menüüs ikka peenem kraam. „Vasika põsk, tammetõru notsud ja krabid tulevad ka,“ lubas ta.
„Senimaani on võrratu,“ kinnitas restoranis maitseelamusi nautinud zooloog Aleksei Turovski. „Tavaliselt ma sõpru ja sugulasi ei söö. Ma mõtlen punahirve, kuid kui see sõber ja sugulane on nii võrratult suitsutatud, siis tuleb au anda!“