"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Sel laupäeval on lastele loomaaeda taas sissepääs tasuta (0)
13. jaanuar 2023
Foto Ilja Matusihis

Laupäeval, 14. jaanuaril toimub Tallinna Loomaaias taaskord tasuta külastuspäev kõigile kuni 19-aastastele lastele ja noortele. Tasuta külastuspäevad toimuvad iga kuu teisel laupäeval kuni aprillikuuni.

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on mullu algatatud loomaia tasuta külastusvõimaluse loomine lastele ja noortele ennast igati õigustanud. „Praeguses majandusolukorras ja üha kasvava elukalliduse juures soovime toetada peresid, tagades lastele ja noortele võimaluse külastada loomaaeda tasuta. Algatus tõi loomaaeda palju uusi külastajaid. Jätkame sama tavaga ka uue aasta talvekuudel ning kevadel. Suvel muidugi jätkame tasuta sissepääsuga lastele lastekaitsepäeval ja loomaaia sünnipäeval,“ ütles Svet.

Tänavuse talvehooaja tasuta külastuspäevad kõigile kuni 19-aastastele lastele ja noortele toimuvad iga kuu teisel laupäeval: 14. jaanuaril, 11. veebruaril, 11. märtsil ja 8. aprillil. Ent suvehooajal jätkub loomaaed ka tasuta sissepääsuga lastele lastekaitsepäeval ja loomaaia sünnipäeval. Külastuspäeval toimuvatel üritustel osalemine lisapiletit ei nõua. Eelkooliealistele lastele on loomaaia külastamine tasuta iga päev. Kõigile teistele külastajatele ja sündmusel osalejatele kehtivad loomaaia tavapärased külastuspiletite hinnad. 

„Loomaaeda tasub tulla juba hommikul – kell 9.30 algab laisklooma hommikusöök ja saab vaadata, millega eelmise aasta staarloomaks kujunenud laisik Tupsik maiustab. Keskpäevast kuni kella 14-ni näeb siseekspositsioonides eksootiliste loomade toitmisi ja kell 13 antakse hüljestele kala. Laste rõõmuks on hüljeste juures kohal ka tänavakohvik Kooker oma minipannkookidega,“ ütles Loomaaia direktor Tiit Maran.

Loomaaed on avatud iga päev. Kuni veebruarini on sissepääs ja kassad avatud kell 9-15.30, laste loomaaed kell 10-17, siseekspositsioonid kell 10-16 ja loomaaed kell 9-17. Esmaspäeviti on siseekspositsioonid suletud.

Tallinna Loomaaed on koduks pea 250 liiki kuuluvale ligi 8000 loomale ja osaleb ligi 60 rahvusvahelises ohustatud liikide paljundusprogrammis, samuti on loomaaed osaline mitmetes liigikaitselistes projektides looduses. Loomaaed on üks juhtivatest loodushariduse edendajatest ning osaleb aktiivselt liigikaitselistes teadusuuringutes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.