"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Tormituul on teedele murdnud puid ja oksi (0)
15. jaanuar 2023
Pealinn

Maanteeameti teatel on pärastlõunal põhi- ja tugimaanteed sajust märjad, tugeva tuule tõttu on maanteedele langenud puid ja oksi. 

Õhtul ja öösel tuleb valdavalt pilves ilm. Sajab lörtsi ja vihma, sekka tuleb ka lund ja sadu on paiguti tugev. Õhtul jääb Lääne-Eestis sadu harvemaks, kuid öösel jõuab sinna uus sajuala. Tuul on jätkuvalt tugev, puhudes saarte läänerannikul kuni 25 m/s.

Õhutemperatuur langeb õhtu jooksul Kesk-, Ida- ja Kagu-Eestis nullkraadi, teetemperatuur kukub aga kergelt miinusesse ning märjad teepinnad võivad libedaks muutuda.

Lähipäevad toovad sadu ja nullilähedasi temperatuure

Eelolevatel päevadel on oodata nii lund, lörtsi kui ka vihma, õhutemperatuurid aga püsivad kas kerges plussis või kerges miinuses.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu teisipäeva pilves selgimistega ilm. Hommikul jõuab Lõuna-Eestisse lumesadu. Puhub edela- ja lõunatuul, pärast keskööd pöördub tuul kagusse kiirusega 4-9, rannikul puhanguti 14 m/s. Hommikuks tugevneb tuul saartel veidi. Õhutemperatuur langeb -3 kuni +1 kraadini. Teisipäeva päeval on pilves ilm. Lume- ja lörtsisadu laieneb lõunast põhja, pärastlõunal läheb sadu lõuna poolt alates üle vihmaks. Varitseb jäiteoht. Puhub kagu- ja idatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 17 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Sajab lörtsi ja vihma. Hommikul edela poolt pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Lõunakaaretuul nõrgeneb 3-9 m/s, saartel puhub lõuna- ja edelatuul 6-10, puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma ja lörtsi. Puhub lõunakaaretuul 4-9, saartel puhanguti kuni 15 m/s. Pärastlõunal tuul nõrgeneb ja pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi, pärastlõunal langeb 0 kuni -3 kraadini.

Neljapäeva öösel on pilves ilm. Lume- ja lörtsisadu laieneb kagust loodesse, kohati tuleb sekka vihma. Puhub valdavalt idakaaretuul 4-9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +1 kraadi, Kagu-Eestis tõuseb termomeetrinäit kuni +3 kraadini. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Lääne-Eestis sajab mitmel pool lund ja lörtsi, Ida-Eestis lörtsi ja vihma. Pärastlõunal lääne poolt alates sajuvõimalus väheneb. Ida-Eestis puhub lõunakaare-, Lääne-Eestis põhja- ja loodetuul 4-9 m/s. Rannikul ulatuvad puhangud 12 meetrini sekundis. Pärastlõunal pöördub tuul kõikjal läänekaarde. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.