"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Eurostat Üüri- ja eluasemehinnad on 12 aastaga enim kallinenud Eestis (0)
15. jaanuar 2023
Rene Suurkaev

Eurostati andmetel on vahemikus 2010. aastast 2022. aasta kolmanda kvartalini üürid Euroopa Liidus (EL) tõusnud keskmiselt 18 protsenti ja eluasemehinnad 49 protsenti, sealjuures oli mõlemi puhul kasv suurim just Eestis.

Nii üüri- kui ka eluasemehinnad jätkasid tõusu ka 2022. aasta kolmandas kvartalis, kerkides aastavõrdluses vastavalt 2,1 protsenti ja 7,4 protsenti, teatas Eurostat. 

Kui üürihinnad tõusid 2010. aastast kuni 2022. aasta kolmanda kvartalini stabiilselt, siis eluasemehinnad kõikusid Eurostati andmetel märgatavalt ning on alates 2015. aasta esimesest kvartalist tõusutrendis. Kokku kasvasid võrdlusperioodil eluasemehinnad 19 EL-i liikmesriigis rohkem kui üürihinnad.

Eluasemehinnad tõusid 24 EL-i liikmesriigis ja langesid kolmes. Kõige enam ehk pea kolmekordselt kasvasid hinnad Eestis. Järgnesid Ungari 2,7-kordse kasvuga ja Luksemburg 2,4-kordse kasvuga. Leedus kasvasid eluasemehinnad samuti ligi 2,4 korda ja Lätis pisut üle 2,3 korra.

Võrreldes 2022. aasta kolmandat kvartalit 2010. aastaga üüride osas, tõusid hinnad 26 liikmesriigis ja langesid ühes, enim tõusid hinnad 3,3 korda Eestis ja 2,5 korda Leedus. Ainsana langesid üürihinnad Kreekas, 24 protsenti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.