"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
LAURI SAATPALU: Autojuhtide ja jalgratturite sõda on ju pesueht matside kraaklemine (0)
16. jaanuar 2023
Foto: Scanpix

Kehv ilm ei sunni autojuhte ettevaatlikkusele ning nö jõu- ja ilunumbrid liikluses põhjustavad iga päev mitmeid avariisid. Pealinn küsis, millistes kohtades Tallinnas autojuhid kõige rohkem eeskirju rikuvad.

Autojuhtide ja jalgratturite sõda on ju pesueht matside kraaklemine
Laulja ja näitleja Lauri Saatpalu

Kui sa Rohu tänava viadukti alt lähed Telliskivi tänavale, siis ei saa juba mõnda aega otse sõita, ainult paremale või vasakule. Miks? Sest räägitakse, et seal nurga peal elava inimese magamistuppa on tulnud aeg-ajalt auto.

Ja veel üks anomaalne koht on Viadukti tänaval see Veerenni põik, kus autod sõidavad ESPAK-i poe värvavast välja või ka sinna sisse. Suur ja lai värav tekitab mulje, et kõrvaltänav on nagu kõrvaline, aga see on tegelikult peatee. Mina tean seda, sest elan seal, aga teised ei pruugi teada, kuigi koht on kenasti märkidega tähistatud.

Tegelikult võib igal pool linnas ohtlik olla, sest kahjuks leidub inimesi, kes on veidi imelikud ja liiguvad testmoodi. Minu meeled on kõik veel üsna heas seisus ja ma suudan ehk – kui nüüd kolm korda üle õla sülitan – need imelikud liiklejad kaugelt ära tunda.

Viimasel ajal on näha sõda autojuhtide ja jalgratturite vahel. See on ju puhtalt matside kaklus! Mujal maailmas mahuvad kõik liikuma, kuigi jalgrattureid on oluliselt rohem kui meil siin. Meil käib kraaklemine, jalgrattaaktivistid karjuvad autojuhtide vastu ja siis läheb juhtidel ka kops üle maksa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.