"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
MARJU LÄNIK: Miks autojuhid tahavad ka libedaga kõigist mööda süstida? (0)
16. jaanuar 2023
Foto: Scanpix

Kehv ilm ei sunni autojuhte ettevaatlikkusele ning nö jõu- ja ilunumbrid liikluses põhjustavad iga päev mitmeid avariisid. Pealinn küsis, millistes kohtades Tallinnas autojuhid kõige rohkem eeskirju rikuvad.

Talvel peaksid juhid olema valvsamad, mitte hooletumad
Laulja Marju Länik

Libedal ajal on see ohutuse teema tõesti hästi aktuaalne. Kõik peaksid autoroolis olema tähelepanelikud ja üksteisega rohkem arvestama. Silmad peavad olema ees, taga ja külje peal. Teid puhastatakse küll korralikult, aga talvel libedust kunagi päriselt kõrvaldada ei saa.

Minu meelest tuleks olla eriti ettevaatlik ringide peal. Seal juhtub libedaga sageli õnnetusi. Sõidetakse üksteisele sisse eriti sel juhul, kui ring pole tuttav. Üks tahab ühes, teine teises suunas minna ja siis ei panda teist tähele. Minul endal on küll õnneks kõik hästi läinud, aga ohtlikke momente tuleb ikka ette.

Näiteks kohtades, kus on kokku kuhjatud palju lund, ei märka sa alati koos koeraga teele tormavat jalakäijat. Koer vupsab äkki hange tagant välja ja tormab peremehe ees nagu ilmutus. Selline juhus mul korra oli. Õnneks on mul hea reaktsioon ja sain kohe jala piduri peale.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.