"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Üritustesari Minu Mikker toob lavale eestlaste rasked lood ja südamesõnumid (0)
16. jaanuar 2023
Foto Henri Pill

Tallinnas on juba mõned kuud populaarsust kogunud rändav tasuta üritustesari Minu Mikker, kus tavalised inimesed astuvad lavale ja jagavad enda lugu, elukogemusi ja leitud tõde. Esinemas ja kuulamas on käinud erineva tausta ja kogemusega inimesi, kes leiavad Minu Mikkerilt enda jaoks avatud vaadetega ja enesearengule suunatud mõttekaaslasi.

Juba reedel täitub taaskord üks Tallinna baar siiraste ja südantsoojendavate inimestega kogemuste jagamise pesaks, mille teeb võimalikuks tasuta rändav üritustesari Minu Mikker. “Meis kõigis on unikaalseid ja hindamatuid kogemusi. Ma tahtsin, et oleks koht, mis toob kokku siirad inimesed ja annab neile võimaluse oma sõnumit maailmaga jagada,” selgitas Minu Mikkeri peakorraldaja Paul Sokk ürituse saamislugu, “Tundub, et sellist kohta otsisid teisedki, kuna see läks käima ootamatu hooga ja iga korraga tuleb kohale aina rohkem rahvast.”

Tõepoolest, kolme kuuga on toimunud kolm Minu Mikkeri üritust, mida on kuulamas käinud üle saja inimese ning lavalt on läbi käinud erinevaid lugusid ujuma õppimisest, depressiooniga võitlemisest kuni piirideta armastamiseni. Paljud kuulajad, kes korra kohal käivad toovad järgmisele üritusele sõbrad ka kaasa.

“Me hoiame Minu Mikkeri ürituse tasuta nii kaua kui see on võimalik. Me näeme, et inimestel on sellist asja vaja ja see emotsioon on olulisem, kui raha,” lisas Paul.

Kuna lavale astuvad täiesti tavalised inimesed, kellel tihti puudub avaliku esinemise kogemus, siis on publiku ees oma loo jagamine nii mõnelegi terapeutiline eneseületus. Lood, mida jagatakse, on õpetliku sõnumiga haavatavad kogemused elust enesest, millega paljud kuulajad koheselt samastuvad. Esinejad on alati saanud ja andnud äärmiselt positiivset tagasisidet ja võimalus esinejatega hiljem kogemusi arutada on loonud palju uusi tugevaid sõprusi. Mitmed külastajad, kes on esinejate lugudele kaasa elanud, on pikemalt mõtlemata ka ennast esinejaks registreerinud.

20. jaanuaril kell 19:00 toimub neljas Minu Mikkeri üritus, ning seekord esinevad neli eestlast teemadel nagu ülimina olemine, tee iseendani, rändurihinge seiklused ja sõltuvuse küüsis olemine. Osalemine on tasuta nii kuulajatele kui esinejatele. 

Järgmine üritus: https://www.facebook.com/events/530713922323900
Facebook: https://www.facebook.com/MinuMikker
Instagram: https://www.instagram.com/minumikker/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.