"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video Järgmise aasta suvel sõidutavad linlasi uued elektribussid, mis on heitme- ja müravabad (1)
17. jaanuar 2023

Tallinna linnatransport soovib soetada elektribusse, mis muudaksid pealinna ühistranspordi veelgi keskkonnasõbralikumaks ja mitmekesisemaks. Hanke eesmärgiks on osta 15 elektrisõidukit võimalusega soetada veel 15 bussi.

Tallinna linnatranspordi juhatuse liikme Kaido Padari sõnul on toimepidevuse mõttes hea kasutada erinevaid energialiike. „Nagu ka meie ühistranspordi kasutaja teab, sõidavad praegu elektri jõul trammid ja trollid. Bussid on nii gaasi- kui ka diiselkütusega. Juurde tulevad elektribussid annavad meile suurema paindlikkuse ja võimekuse, kui peaks mingi järjekordne kriis meid tabama,“ ütles ta.

Linnatranspordi eesmärk on viia kogu pealinna ühistransport aastaks 2035 üle heitmevabadele ühistranspordilahendustele. Juba eelmisel aastal tehti samasugune hange, paraku hüppas võitja viimasel hetkel alt ära.

Elektribusside tugev külg on see, et nad on heitme- ja müravabad ning ka ülalpidamiskulud on väiksemad.

„Elektribussi eelis on ikka see, et ta on kaasaegne. Praegu on paljud linnad läinud elektribussidele üle. Meil käivad arutelud ka trollide tuleviku üle, sest trollid vajavad uusi investeeringuid. Bussipargi keskmine vanus on 3,7 aastat, mis Euroopas tähendab täitsa tipus olemist. Tavaline on kuskil 5-6 aastat. Seega meie üldine seisund on väga hea,“ märkis Padar.

Linnaliikluses on testitud viie erineva tootja poolt pakutud elektribusse. Elanikud võtsid need väga hästi vastu. Kui kõik läheb plaanipäraselt peaksid esimesed elektribussid Tallinna tänavatele jõudma 2024. aasta suveks.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ei ole asi mille üle uhke olla
17. jaan. 2023 16:17
Kui bussid häält ei tee siis hakkab palju rohkem avariisi olema.