"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kriisiõppusel harjutati elektrikatkestuste korral tegutsemist, kui elekter on ära kuni 72 tundi ja väljas on 15 miinuskraadi (0)
17. jaanuar 2023
Foto Albert Truuväärt

Teisipäeval toimus päästeameti korraldatud lauaõppus “KOV – 79 SÄRTSU”, kuhu olid kaasatud kõikide Eesti omavalitsuse kriisimeeskonnad ja esmatähtsate teenuste pakkujate esindajad.

Tallinna kriisimeeskond kogunes munitsipaalpolitsei peamajas, mis on ühtlasi linnas kriisiolukordade väljakuulutamisel kriisistaabi asukohaks. 

Õppuse eesmärk oli paremini ette valmistuda võimalikeks lühemateks ja pikemaajalisteks elektrikatkestuseks. “Arutati läbi võimalikud ohukohad, erinevate ametite ning linnaosade valmisolek ja stesenaariumid tegutsemiseks. Seda, kui elekter on ära kuni 72 tundi ja väljas on 15 miinuskraadi,” ütles kriisistaabi üks juhtidest, munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere. 

Õppuse läbiviijaks oli mupo kriisimeeskond, õppust juhtis abilinnapea Vladimir Svet. Õppus koosnes erinevatest kaasustest, mida lahendati arutelu vormis kõikides kohalikes omavalitsustes üheaegselt reaalajas. Õppuse üldjuht ja kaasuste väljatöötaja oli päästeamet.

Hinnang õppustele antakse pärast õppuste käigus laekunud vastuste analüüsi. “Mõtteainet on palju ja kindlasti on kohti, millega meil tuleb veel tööd teha. Õppuste eesmärk ongi need üles leida ja otsida lahendused, et võimaliku tõelise kriisi olukorras paremini toime tulla,” ütles kriisistaabi üldjuht abilinnapea Vladimir Svet. “Kriisideks ei saagi 100-protsendiliselt valmis olla, aga me oleme valmis selleks, et tallinlasi keerulisemates situatsioonides mitte üksi jätta ning neid igati abistada”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.