"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
VIDEO Kristiine kutsub eakad ka talvel jalpalli mängima: mängust osa võtnud daamid kogesid tõelist hasarti (0)
18. jaanuar 2023
Vaata videot

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul luuakse tänavuse liikumisaasta puhul eakatele võimalus kaks korda kuus tasuta jalgpallitreeningutel osaleda. “Tund aega kestvat treeningut juhendab pikaaegne jalgpallitreener Egon Tintse, kelle käe all tehakse tutvust palliga, proovitakse lihtsamaid palliharjutusi ning mängitakse jalgpalli,“ rääkis Riibe.

Kristiine linnosa valitsus korraldab koostöös jalgpalliklubiga FC Flora juba väärikas eas spordihuvilistele tasuta jalgpallitreeninguid. Nii toimuvatki alates 4. jaanuarist iga kahe nädala tagant Kotka hallis (Linnu tee 5) FC Flora treeneri juhendamisel eakate tasuta jalgpallitreeningud.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul luuakse tänavuse liikumisaasta puhul eakatele võimalus kaks korda kuus tasuta jalgpallitreeningutel osaleda. “Tund aega kestvat treeningut juhendab pikaaegne jalgpallitreener Egon Tintse, kelle käe all tehakse tutvust palliga, proovitakse lihtsamaid palliharjutusi ning mängitakse jalgpalli,“ rääkis Riibe. Eakatele pakutavat võimalust kaks korda kuus tasuta jalgpallitreeningutel osaleda seostab linnaosa vanem värskelt alanud liikumisaastaga.

„2023. aasta on liikumisaasta,“ kinnitas Riibe. „Liikumine on elu, nii parandame tervist ja vähendame argipäeva stressi. Selleks, et ka meie eakad oleksid terved ja sportlikult aktiivsed, oleme korraldanud regulaarselt liikumisüritusi. Nende abil loome lisaks sportimisvõimalusele ka piirkonna elanikele ka võimalused omavahel suhelda.“

Palliga saadi kiiresti sinasõbraks

Kolm naist, kes pole varasemalt jalgpalliga kokku puutunud, käsitlesid eakatele suunatud treeningutel palli vaata et sama hästi kui kõrval treenivad poisidki. Naised olid jalgpallist tõelises vaimustuses ja selgitasid, et kohale tullakse ikka tervise ja meelelahutuse pärast.

„No muidugi saab mängida! Teed täpselt nii palju, kui saad ja suudad,“ sai Maire ägeda pallitagumise vahelt pisut lõõtsutades mahti poetada. „Suurepärane ju! Nii mõnus meelelahutus, et kohe lust kaasa teha. Ja kehale hea, vaimule niisamuti.“

Mai seevastu kinnitas, et praegu alles harjutatakse õigeks mängimiseks.

„Õpime palli käsitlemist ja muud sellist,“ rääkis ta, kiites lisaks ka naiste juhendajat. „Treener on meil ikka tõeliselt tore.“

Ühes teiste naistega palli põrgatav Meeli pidas mängu samuti tõeliselt toredaks vahelduseks, millega saab kergesti kaasa minna.

„Alguses olin skeptiline, ikkagi vana inimene ju lõpuks. Kes teab, kas sellised ägedad liigutused ikka sobivad hästi,“ jutustas Meeli. Mängima hakates tundnud eakas daam end aga koheselt täiesti võrratult. „Olime ikka tõelises hasardis,“ rääkis ta. Naise sõnul saadi kogu sellest tegevusest kaasa ka uskumatu ulatusega energialaeng.

Juba unistatakse seeniorite võistkonnast

FC Flora kogukonnajuhti Katrin Lageresti eakate naiste aktiivne osavõtt jalgpallist ei üllata. „Eks naised ongi lihtsalt aktiivsemad ja julgemad,“ leidis ta. „Nad on parema meelega valmis ka kõikvõimalike uusi asju proovima.“

Lageresti sõnul on eakate sport aga äärmiselt teretulnud nähtus, mida maksab kõigiti edendada ja ühiskonnas populariseerida.

Naisi õpetas treener Egon Tintse ning harjutused olid kokku tulnutele eakohased, sobides ka väiksema füüsilise ette valmistusega inimesele. Treeningute taustal unistas Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe aga sellest, kuidas juba mõne aja pärast saaks moodustada ka seeniorite võiskonna.

„Seejärel osaleksime koguni meistrivõistlustel,“ kinnitas Riibe entusiastlikult.

Järgmine eakatele suunatud jalgpallitreening toimub juba 18. jaanuaril algusega kell 12 päeval ja kestusega tund aega. Kohale võib tulla julgelt, sest jalgpalli tundmine ja selle varasem mängimine pole ilmtingimata vajalik. Sisehallis treenitakse kuni märtsi lõpuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.