"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Mupo selle aasta kalender keskendub rohepealinna teemale (0)
19. jaanuar 2023
Foto Mupo

Seoses austava tiitli Euroopa rohepealinn 2023, otsustas Munitsipaalpolitsei oma 2023 aasta kalendri siduda roheteemaga. Selleks pöörduti detsembri alguses Pelguranna Lasteaia poole, palvega lastel joonistada pilt – milline on nende silmade läbi roheline pealinn Tallinn või millises rohepealinnas nad tahaksid elada.

Toredaid töid tuli palju, eriti meeldisid meile laste mõtted, mille õpetajad pildi tagaküljele üles kirjutasid ja mis igale joonistusele hoopis sügavama sisu andsid. Näiteks teisele kohale tõusnud meretakso idee – luua meretakso, mis sõidaks Stroomi rannast otse Kakumäele ja vabaõhumuuseumisse – paelus eriti mupo taksogruppi.

Võidutöö autoriks valiti aga 6-aastane Franco, kelle soov oli selline: „Minu linnas võiks olla väikesed majad ja seal majade vahel peaks olema võimalik telkida. Mulle meeldib, kui seal linnas oleks palju linde“.

Eile oli see tore päev, kui MUPO koos lumeleopard Lauriga käis Pelguranna Lasteaias, et tänada lapsi toredate joonistuste eest. Mupo töötajaid ja koostööpartnereid jääb aga Franko tore rohepealinna soov saatma läbi terve aasta, mil Tallinn kannab Euroopa rohelise pealinna tiitlit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.