"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
1Partner: Tallinna korterite hind ja turuaktiivsus on langenud (0)
20. jaanuar 2023
Foto Ilja Matusihis

Võrreldes möödunud aasta teise poolega, kui Tallinna korterite ostu-müügitehingute keskmine ruutmeetri hind oli 2900 kuni 3000 eurot, siis langes 1Partner Kinnisvara tegevjuhi Martin Vahteri sõnul jaanuari esimeses pooles tehtud tehingute põhjal ruutmeetri hind 2700 euro juurde ning ka tehingute arv on aastavõrdluses vähenenud. 

“Aasta algus on tavapäraselt rahulik periood, osad pikendavad niisama pühadeaega ja paljud pered on ka koolivaheajaks Tallinnast ära sõitnud. Samas toimus kuu esimeses pooles pealinna korteritega vaid ligikaudu 200 tehingut ja on üsna raske uskuda, et kuu teine pool eelmise aasta jaanuari 710 tehingu taseme välja veaks,” nentis Vahter pressiteates.

“Alanud aasta jaanuari esimese poole korteritehingute keskmine ruutmeetri hind oli 2700 euro ringis. Sama numbrit nägime eelmise aasta märtsis. Tundub, et reaalsus on ka statistikasse jõudnud ning varem kokkulepitud hindadega uusarenduste korterite asjaõigustehingud statistikat enam nii palju ei moonuta,” lisas ta. 

Vahter märkis, et kuna tooni hakkavad andma valdavalt järelturu korterid, siis 3000-euroste korterite keskmist ruutmeetri hinda mõnda aega Tallinnas enam ei näe.

“Kui pikale hindade tõusuperioodile tagasi vaadata, siis korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis pärast euro tulekut ligikaudu 10 protsenti aastas, 2021. aasta keskpaigast kasv järsult kiirenes ja kuni eelmise aasta keskpaigani oli see näitaja üle 20 protsendi,” iseloomustas kinnisvarabüroo tegevjuht olukorda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.