"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Politseikoer Toran leidis Järvamaal kadunud poisi (1)
21. jaanuar 2023
PPA

Täna käivitas politsei Järva vallas otsingud, et leida kodust lahkunud 16-aastast poissi. Otsingutele kaasatud politseikoer Toran võttis jälje üles ja leidis poisi vähem kui kümne minutiga.

Lääne prefektuuri operatiivjuht Margus Kaldma sõnas, et sedavõrd kiirelt poisi leidmine ei olnud õnnelik juhus. „Inimeste otsingul on väga tähtis tegutseda kiiresti ja mitte kaotada aega. Mida varem annavad lähedased politseile inimese kadumisest teada, seda suurem on võimalus inimene kiirelt leida,“ sõnas Kaldma.

Täna kell 11.30 ajal sai politsei teate, et Järvamaal lahkus kümmekond minutit varem kodust 16-aastane poiss, kelle asukoht oli lähedastele teadmata ning kes muretsesid tema heaolu pärast. „Lähedased käitusid igati õigesti ning saatsime koheselt patrulli piirkonda poissi otsima ning alustasime otsingute planeerimist, kaasates täiendavaid jõudusid. Alarmeerisime vabatahtlikke ja Tallinnast tuli kohale koerajuht koos koeraga,“ lisas Kaldma.

Politsei koerajuht Leonid koos Toraniga alustasid otsinguid kella 13 ajal ning koer võttis koheselt jälje üles. Vähem kui kümne minutiga juhatas koer politseinikud lähedal asuva kuurini, kus poiss viibis. „Politseikoeri saame otsingul kasutada, kui inimese kadumisest ei ole möödas kaua aega, sest siis on jälg veel värske ja suurem võimalus, et koer selle kiirelt üles võtab ja kadunud inimeseni juhatab,“ lisas operatiivjuht.

Kiirabi vaatas kadunud poisi üle, temaga on kõik korras.

Igal aastal päästavad PPA teenistuskoerad keskmiselt poolesaja inimese elu, kes on maastikul eksinud või kadunud ja hätta sattunud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kirjutage lugu lõpuni
23. jaan. 2023 06:41
miks see nolk lahkus ja molutas kuuris ? Neid põhjusi peaks meedias siiski käsitlema