"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
FOTOD Lasnamäel esimesel laternamatkal sai põnevaid teadmisi linnaosa ajaloo kohta (0)
22. jaanuar 2023
Aleksandr Guzhov

Laupäeval, 21. jaanuaril algusega kell 16.00 toimus Lasnamäel esimene laternamatka üritus. Õhtu oli täis lummavat valgust ning huvitavaid faktiteadmisi Lasnamäe ajaloo kohta.

Vaata galeriid (38)

“Laternamatk, seda nimetatakse mõnikord ka öömatkaks, on tervislik vaba aja veetmise võimalus, mis ühendab endas põnevat ekskursiooni, tervislikku liikumist ja imekaunist vaatemängu. See on Eestis üpriski uus, kuid kiiresti populaarsust koguv ettevõtmine. Tahame pakkuda Lasnamäe elanikele uuemaid ja huvitavamaid võimalusi vabaaja veetmiseks. Eilne üritus näitas, et oleme teinud õige valiku,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. Ta lisas, et arvestades suurt huvi antud ürituse osas, oleme valmis ka edaspidiselt korraldama sarnaseid üritusi. 

Laternamatka raames külastatakse huvitavaid ja omanäolisi paiku, kuhu enamik inimesi tavaliselt ise ei satu. Laternamatka üritusel on mitu head omadust. See on jõukohane kõigile, sest tempo on võrdlemisi aeglane ning lisaks vabas õhus toimuvale jalutuskäigule, on võimalik teada saada huvitavaid fakte külastatavate paikade ajaloost ning kujunemisest. Kauni visuaalse efekti ja ajastutruu minevikku rändamise tunde tekitavad valgusallikana kasutatavad vanaaegsed õlilaternad, seetõttu toimuvad matkad tavaliselt ainult pimedal ajal. Distantsilt umbes poole laternamatka peal tehakse tavaliselt ka väikese peatuse ning juuakse sooja teed küünaldega kaunistatud teepunktis. Matkasid saab korraldada aastaringselt. 

Lasnamäe matka põhirõhk oli Tondirabal ning selle sündmustel läbi ajaloo. Lisaks rabale, said matka käigus tähelepanu kunagised Lasnamäe lennuvälja alad, millel on oma põnev lugu rääkida 1924. aasta riigipöördekatse sündmuste keerises. Vaadati üle ka omaaegne Katleri mõis. Matka-marsruudi pikkus oli ca 5 km.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.