"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
25. jaanuaril MoeKunstiKino näitab eriseansil dokumentaali Vivienne Westwoodist (0)
24. jaanuar 2023
Vivienne Westwood

Moefilmide festival MoeKunstiKino teeb eriseansiga kummarduse möödunud aasta detsembris meie hulgast lahkunud legendaarsele moeloojale Vivienne Westwoodile. Dokumentaal “Westwood: punkar, ikoon, aktivist” linastub kino Sõprus ekraanil 25. jaanuaril.

“Vivienne Westwood mõju moemaailmale on olnud meeletult suur ning tema lahkumisega jääb see valdkond kahtlemata palju igavamaks,” sõnab MoeKunstiKino eestvedaja Helen Saluveer. “Kui seda dokumentaali 5 aastat tagasi festivalil esmakordselt näitasime, siis tõi see mitmed saalid puupüsti täis. Anname võimaluse moehuvilistel veelkord ühe vinge looja tegemistesse sukelduda ning teeme eriseansiga Westwoodile sügava kummarduse.”

Dame Vivienne Westwood oli pungi ja roki grand old lady: provotseeriv, väljakutsuv ja ökoteadlik moevalitsejanna ning moe lähiajaloo mõjukamaid teerajajaid. Film jälgib Westwoodi tõusuteed edu ja kuulsuseni, tema loojameisterlikkust, ühiskondlikku aktiivsust ja kultuuriloolist tähtsust.

MoeKunstiKino eriseanss toimub 25. jaanuaril kell 18.00 kinos Sõprus Tallinnas. Seansile teeb sissejuhatuse moelooja Xenia Joost, kes oli aastaid tagasi Vivienne Westwoodi moemajas praktikal. Film linastub ingliskeelsena. Piletid on müügil kino kassas ja veebilehel www.kinosoprus.ee.

MoeKunstiKino on filmifestival, kus linastuvad moe ja disainiga seotud filmid – enamasti moevaldkonna tausta sügavuti avavad dokumentaalid. Linateoste peategelasteks on nii legendaarsed moeloojad, fotograafid, stiili-ikoonid, modellid kui ka alles karjääri alustavad moepersoonid. MoeKunstiKino korraldajaks on MTÜ Kunstiloomus. 2023. aastal toimub festival 3.-8. oktoobril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.