"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
kolmapäeval  25.01 kell 17 Fenno-Ugria Hõimuklubis: saamide staatus Soomes, valitsuskriis ja parlamendivalimised (0)
25. jaanuar 2023

Fenno-Ugria Hõimuklubi selle aasta esimene kohtumine toimub kolmapäeval  25.01 kell 17 Eesti Keele Instituudis Tallinnas Roosikrantsi 6.

Vaidlus saamide staatuse üle on tekitanud Soomes valitsuskriisi. Varsti toimuvad Soomes parlamendivalimised, mida on mõjutanud ka saami küsimus: kas põlisrahval endal on õigus määratleda, kes nende hulka kuuluvad?

Vastuolud saamidega viitavad sellele, et Soome on kolonialistlik riik, aga ka sellele, et saamide survestamise aeg on jäämas ajalukku. Vestlevad saami aktivist Piibe Aikio ja Soome Instituudi juhataja Hannele Valkeeniemi. Vestlust juhib Fenno-Ugria nõunik Jaak Prozes ja see on eesti keeles. Vaba pääs! 

Korraldajad Fenno-Ugria Asutus  ja Eesti Keele Instituut

Toetajad Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eesti Kultuurkapital, HTM hõimurahvaste programm

Vt ka Fenno-Ugria kodulehelt: Hõimuklubi. Siiski – kes on saamid?

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.