"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
TalTechi õppejõud hakkavad Mustamäe riigigümnaasiums andma valikaineid (0)
26. jaanuar 2023
Tiit Land Foto Mats Õun

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) ja sügisel avatav Mustamäe riigigümnaasium sõlmisid neljapäeval koostöölepingu, mille kohaselt hakkavad TalTechi õppejõud riigigümnaasiumi õpilastele andma valikaineid ja tutvustavad inseneri-, tehnika-, loodus- ja majandusteadmisi.
 
TalTech pakub Mustamäe riigigümnaasiumi G1 õpilastele esimesel õppeaastal valikaineid viies moodulis kokku kuni 15 kursuse ulatuses, teatas TalTech. Esimesteks valikmooduliteks on ehitus ja energeetika, arhitektuur, toidutehnoloogia ja keemia, IT ja robootika ning tänane ja homne ärikeskkond.
 
TalTechi rektor Tiit Land näeb koostöös Mustamäe riigigümnaasiumiga suurt potentsiaali kogu ülikoolipere jaoks. “Meie eesmärk on kasvatada koos kogukonnaga tulevasi tippinsenere, IT-spetsialiste ja majandusvaldkonna professionaale. Oluline on ka tippteaduse arendamine nendes valdkondades ja varasem erialavalik aitab hilisemale edule kaasa,” sõnas rektor.
 
Mustamäe riigigümnaasiumi direktor Raino Libliku sõnul on tegemist uudse ja mitmetahulise koostööga, mis loob hea ühenduse ülikooli- ning gümnaasiumihariduse vahel. Direktor loodab, et sarnaselt TalTechiga areneb ka suuremahulisem koostöö teiste Tallinnas asuvate kõrgkoolidega.

Sügisel alustavad valikmoodulitega Mustamäe riigigümnaasiumis ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Sisekaitseakadeemia. Nädal aega tagasi toimus TalTechi aulas esimene uut kooli tutvustav infotund, kus osales üle 500 lapsevanema ja tulevase õpilase, mis näitab, et ootused ja huvi riigigümnaasiumis õppimise vastu on suur.
 
Mustamäe riigigümnaasium valmib TalTechi ülikoolilinnaku kõrval tänavu septembriks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.