"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
paku abi Koer Kati palub võimalust veeta oma kuldsed aastad päriskodus (1)
27. jaanuar 2023
Koer Kati Foto Eesti Loomakaitse Selts

Koer Katile sarnaseid lugusid on palju, ent kõigi nende lugude keskmes on üks väike õnnetu hing, kes on kaotanud kõik ning ei taha midagi enamat kui veel ühte võimalust näidata, et ka eakas loom oskab olla tänulik, armastada ning pakkuda oma inimesele seltsi. 

Jaanuari keskpaigas sai Eesti Loomakaitse Selts kõne Rannamõisa Petcity kliinikust, kuhu oli eutaneerimisele toodud eakas, ent aktiivne ja sõbralik emane koer, Kati. Veel hiljuti oli Katil oma kodu ja pere. Kahjuks lahkus üks omanikest mõne aja eest siit ilmast ning teine ei saa liikumispuude tõttu enam koeraga üksi hakkama. Nii langetatigi raske otsus vanast sõbrast loobuda. 

12aastase Kati tore iseloom jäi Petcity kliiniku töötajatele kohe silma ning nii juhtuski, et surmasüsti asemel anti koerale hoopis võimalus leida uus armastav kodu. Arstlikul ülevaatusel selgus, et Kati on oma vanuse kohta igati terve ning tema elukvaliteet on pigem hea. 

Hetkel on Katil küll ajutine hoiukodu, ent see pole sama, mis päris oma kodu. Küll aga nõustub hoiukodu, et Kati on väga uudishimulik ja seltskondlik koer. Jalutuskäikudel on ta rõõmust elevil ning võiks ümbrust avastama jäädagi; toas leiab aga alati inimese üles ja tuleb lähedust otsima. 

Eesti Loomakaitse Seltsi otsese abistamise juht Elis Järvsoo selgitab, miks tasub kaaluda eaka koera võtmist. „Kindlasti kardavad Katisuguse koera puhul paljud, et mis mõte on võtta vana koer, keda ei pruugi enam kauaks olla. Tegelikult tuleb ka noore looma võtmisel arvestada, et tal võib avalduda krooniline haigus, mis nõuab suuri kulutusi ning omaniku pühendumist looma heaolu tagamisele. Kati on väikest kasvu koer ning arstid kinnitavad, et looma tervis on hea. Temasuguse aktiivse ja elujõulise koera puhul ei imestaks ma üldse, kui tal veel hea mitu aastat elu ees on – kes teab, äkki viskab lausa 20 välja.“

Praegu ongi Katil vaid üks suur mure. Kas tal saab veel kunagi olema päriskodu? Õnneks teavad Eesti Loomakaitse Seltsi vabatahtlikud, et loomasõprade toega on kõik võimalik. Tõendust sellele annab imeline heategija, kes Kati raviarvete tasumise tarbeks üles seatud Ma armastan aidata annetusalgatuse vaid ühe annetusega täitis. Nüüd jääb veel loota, et ehk jääb Kati peagi silma ka päriskodule, kellelt ootab Eesti Loomakaitse Selts kirja aadressile angelyka.teevali@loomakaitse.ee.

Head inimesed, kes soovivad aidata Eesti Loomakaitse Seltsil tasuda Kati ülalpidamiskulud päriskodu leidmiseni, saavad seltsi toetada helistades annetustelefonidele 900 7200 (10€) või 900 7225 (4€).

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise, inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Sa
1. veebr. 2023 01:51
Appi see pole koera moodigi.