"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
FOTOD Lasnamäel mälestati holokausti ohvreid (7)
27. jaanuar 2023

27. jaanuaril, rahvusvahelisel holokausti ohvrite mälestuspäeval, mälestati Lasnamäel holokausti ohvreid. Mälestustseremoonia viidi läbi traditsiooniliselt 1944. aastal Tallinnasse deporteeritud Prantsuse juutide mälestuskivi juures.

Vaata galeriid (32)

„Täna on sünge ja traagiline päev, kus meenutame inimesi, kellega käituti jõhkralt, ebainimlikult ja andestamatult. Selliseid päevi ei tohi kunagi unustada ja nendest tuleb rääkida, sest siis on lootust, et suudame taolisi koledusi tulevikus ära hoida,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko. 

“Meie ühine ülesanne on hoida mälestust minevikust. Monument Prantsuse juutidele sümboliseerib Holokausti, mille kordamist me kunagi ei luba,” ütles Eesti Juudi Kogukonna esinaine Alla Jakobson.

1944. aastal küüditati Tallinna linna ligikaudu 300 Prantsuse juuti, keda toodi Prantsusmaalt Drancy linnast Konvoi nr 73 rongiga. Mõned inimesed saadeti Lasnamäe sõjaväelennuväljale tööle, kuid enamus saabunuid tapeti vanglas. Mälestuskivi Tallinna deporteeritud Prantsuse juutide auks avati Lasnamäel, Narva maantee ja Lavamaa tänava nurgal 2014. aastal. Mälestuskivi püstitati vana lennuvälja põhjaossa.

Holokausti ohvrite rahvusvahelise mälestuspäeva tseremoonial osalesid Iisraeli Suursaatkonna Eestis ja Soomes suursaadik Hagit Ben-Yaakov,  Prantsuse Suursaatkonna Eestis suursaadiku esimene nõunik Florent Cheval, Eesti Juudi Kogukonna esinaine Alla Jakobson, Eesti pearabi Shmuel Kot, Eesti Juudi Kogukonna nõukogu liige Aavi Dobrõš, Tallinna abilinnapea Vladimir Svet, Lasnamäe linnaosakogu liige Aleksandr Zdankevitš ja Lasnamäe valitsuse esindajad eesotsas linnaosavanema Julianna Jurtšenkoga.

Kohalolijad asetasid pärja mälestuskivi juurde ja austasid vaikuseminutiga traagiliselt hukkunute mälestust.

Kommentaarid (7)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

riga
28. veebr. 2023 21:37
https://www.delfi.ee/artikkel/120150348/riia-holokaustiohvrite-memoriaali-katsid-taas-venelaste-sojasumbolid
leonid
14. veebr. 2023 21:20
Stalin kui üks Iisraeli riigi rajajatest. Talle on (oli) kibutsis Ma'agan Michael ka mälestusmärk püstitatud. htt ps://www.litres.ru/leonid-mlechin/zachem-stalin-sozdal-izrail/chitat-onlayn/ htt ps://www.youtube.com/watch?v=RlZ9ohbGavA
võrdleja
29. jaan. 2023 17:53
Inglastel sama suur süü nagu sakslastel. http://www.iton.tv/blogi/19387-anatolij-gerzhgorin-neusvoennyj-urok-jeli-vizelja.html
keda kutsuti
29. jaan. 2023 13:54
Reedel oli rahvusvaheline holokausti mälestuspäev. 78 aastat tagasi 27. jaanuaril vabastati Auschwitz-Birkenau koonduslaager Poolas. Selle aladel on nüüd muuseum, kus korraldatakse igal aastal mälestuspäeva puhul üritus. Sel aastal polnud Venemaa esindajad sinna oodatud. Muuseumi direktori sõnul kulub Moskval väga palju aega ja enesesse süüvimist, enne kui võiks üldse kaaluda tema taas tsiviliseeritud maailma kokkusaamistele kutsumist. Möödunud aasta 24. veebruaril mõistis muuseum hukka Venemaa pealetungi kui barbaarse teo. https://www.ohtuleht.ee/1078947/sojakokkuvote-holokaustimuuseum-tsiviliseeritud-maailma-uritustele-barbareid-ei-kutsuta
miks sinna polnud kutsutud
27. jaan. 2023 22:21
Nõukogude okupatsioonivõimu ja Saksa okupatsioonivõimu eest vabandama Vene F. ja Saksa riigi esindajat , kelle ajal toimus eestlaste ja paljude rahvuste holokaust, sh.juudid. Kas neile oli kutseid edastatud ?
kalifornia krimmis
28. jaan. 2023 13:01
freeukrainenow.org/2015/03/15/jewish-homeland-proposal-for-crimea-stalin-and-the-crimea-california-project/ /// russ-history.blogspot.com/2014/03/the-battle-for-land-of-khazars-crimea.html Aga ka Teherani, Jalta ja Potsdami konverentsidel esindatud riikide esindajad. Anglosaksid ja nendega seotud sionistid ei soovinud juudi riigi loomist Lähis - Idas, vaid hoopis Musta mere ääres. Meenutada tasuks ka Eviani konverentsi tulemusi, kus Saksamaalt lahkuda soovinud juute oli nõus võtma vastu vaid Dominicani. ekspress.delfi.ee/artikkel/72540649/juudi-pogenike-ees-suleti-koik-uksed-ka-eestis
varia
27. jaan. 2023 20:46
ht tp://www.vikerkaar.ee/archives/24333 ht tps://www.eesti.ca/audiatur-et-altera-pars-ehk-kuulakem-ara-ka-teine-pool/article59883 ht tp://tipaeto.livejournal.com/35645.html