"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Laulja Anne Veski: Miks peab tingimata ostma kohvi, et söögikoha tualetti minna? (8)
30. jaanuar 2023
Anne Veski. Foto: Scanpix

Tervitan seda, et linn neid korralikumaid käimlaid nüüd juurde teeb! Ilusas linnas peavadki olema ilusad avalikud tualetid. See on elementaarne, et inimesed saavad linnas liikudes ka neis käia.

Kuni neid on vähe, kasutavad inimesed rohkem kohvikute WC-d. Vanasti oli nii, et pidid ostma vähemalt kohvi, et saaks ka kempsu minna. Ma ei tea, kuidas nüüd on. Ja minu külalised välismaalt pole mulle kurtnud, et kuulge, teil pole neid kohti, kus saaks end kergendada. Järelikult on neid ikka nii palju olnud, et nad on hakkama saanud. Ma mõtlen, et kesklinnas jah saab alati põigata mõnda toitlustusasutusse, aga kui minna Stroomi randa või terviserajale, siis seal pole ju mingit võimalust viisakasse tualetti minna. Minu meelest on elementaarne, et näiteks Haabersti terviseradade juures oleksid ka välitualetid, et inimesed ei peaks kusagil võpsikus käima oma asju ajamas.

Kommentaarid (8)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mari kisakõri.
5. veebr. 2023 09:46
Kakmet oskab klähvida Ratase peale, aga ei tea,et tantsusaade on HEATEGEVUSSAADE !
X
5. veebr. 2023 09:42
See Ratase halvustamine tantsusaates osalemise pärast Kalmeti poolt näitab, et Kalmet ei tea isegi seda,et TANTSUSAADE ON HEATEGEVUSSAADE, aga haugub mõnuga ...
Nojah
5. veebr. 2023 23:09
Kalmet ongi reffidel ketkoer,kes haugub kui kästakse
eksklusiivne
4. veebr. 2023 11:04
Pakutakse lihtsalt võimalust juua kohvi tualetis.
Mimm
2. veebr. 2023 22:40
Olen. Annega täiesti nõus!!!!!!!!!! Tõesti ei saa aru, miks peab tingimata kohvikust midagi ostma, et tualetti saaks kasutada?????? Vbl mul on nii kiire , et polegi aega enne kohvi juua????!!!!!!! Paljugi, mis olukord kellegil on?!!!!!! Aga see on küll õige, et terviseradade ääres võiks olla tualetid. Siis peaks otsima mõnda poosaalust, et end kergendada. Ja ka lastel võib ju vanematega koos kuskil käies vaja minna. .... Mis puutub ühe siinse kommenteerija oeldusse, siis see Jüri Ratase halvustaja oli HENDRIK K ALMET, ÜHE TUNTUD EESTI LAVASTAJA JA NÄITLEJA MADIS K A LMETI POEG. ÕPPINUD KA NÄITLEJAKS. MINA samuti ei pea tema kommenteerimist oiglaseks... Ta proovigu ise teha midagi paremat. Kas ta suudab sama tubli olla, kui Jüri Ratas.!?????? Arvustada on kerge, aga jagada end mitmete kohustuste vahel, lisaks veel pere, seda ta kindlasti ei suudaks. Pealegi, HENDRIK Kalmet on minu teada üksik inimene.
Arvamus
2. veebr. 2023 17:14
Eks see tule ikka sellest, et keegi peab seda tualetti lõpuks ka koristama ja muidu hooldama, mis võib muidu pisikese käibega kohvikule üsna kulukaks osutuda kui pool linna neil lihtsalt niisama vaid kempsus hakkaks käima. Aga viisakas inimene võiks ka lihtsalt kempsu kasutamise eest kohvikule väikese vaevatasu jätta ilma, et kohe midagi telliks. Usun, et see lahendaks ka probleemi.
... nõus sinuga
2. veebr. 2023 19:58
aga kultuuri lammutamine Maanteedeameti suhtumisega ja et mingi amet üldse saab nii teatada, milleks siis Minist. juures on kommunikatsioonitöötajad?(selle raha võiks siis kemmergu kasuks eraldada:)) TEEME ÄRA - see on üks huvitav ettevõtmine, soosime sõnnikut, siis soosime koristamist ja uuesti kultuuritust. Kuulsuse narrid ?
Hea, Anne
2. veebr. 2023 03:46
sul on õigus , kemmergukultuur on uuesti unustuses. Tallinnas õnneks pole siiani keelatud kohvikutes kasutada, küll olen mõnelpool näinud silti..... või- võti asub letis. terviseradade juures ehk ei peaks tualette olema , samas peaks neid olema loodud Kergteede ääres ja ühitades nii, et kui on maantee läheduses - saab ka sõidukit peatada hetkeks. Kergteid on ju loodud alevikest, linnadest väljaspool sadu kilomeetreid- tänavavalgustus põleb pimeda ajal aga glosetti ei ole :). Miks neid ei loodud Eurorahadega kohe - sest lapsmõistus kraabib nutti, elab mullis ja kanepis. Kas mäletad - Maanteedeamet ju võttis prioriteediks väljaöeldes : parklates kaotame prügikonteinerid ja kemmerguputkad ja see tähendab : tee ei lähe Kosele, Ardu, Paide - viimati saad käia normaalselt või prügi visata Tallinnas, bensukas ja edasi on Põltsamaa rist. Lapsed aga ei pruugi arusaada või mõni muu vaevus vanemal. Hea, Anne - ära mõtle sellepeale , tänased piklikpead ajavad omi asju ja eemal elust. Täna, vaadates ETV, olin hämmingus, mingi Henrik Kalmet Pealtnägijas arvas(kes ta on ?), arvustas: Riigikogu spiiker tantsis ja veel saates ning hoopis hull oleks kui seda oleks president teinud... Aga tema arvamust polnud selle Indrek Saare kohta, kes kogu Riigikogu saali rämpsu täis lasi või Kojamees suitsu tõmmates võttis voodis olles istungist osa.... Või nt. Tamm, riigikogulane, mängis samal ajal Õnne jt. Ja see nautiv hääl, mida ta võis lendu lasta enne valimisi..... Siinkohal otsustagu igaüks , kes on hull ja kes on vasikavaimustuses .....