"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Eesti Gaas langetab kodukliendi gaasihinda enam kui poole võrra (0)
30. jaanuar 2023
Margus Kaasik

Eesti Gaas langetab veebruarist kodukliendi paindliku paketi hinda poole võrra – uus gaasihind on praeguse 1,75 eurot/m³ asemel 0,84 eurot/m³ koos käibemaksuga. Uus kodukliendi hind on teadaolevalt madalaim Eestis jäädes alla ka riigi poolt kodutarbijale määratud kompensatsioonitasemest.

„Soe talv, täis mahutid ja uued tarneteed on toonud gaasi maailmaturuhinna tagasi sõjaeelsele hinnatasemele, see võimaldab meil langetada kodukliendi müügihinda algselt lubatust rohkem. Esimest korda on gaasi hind jõudnud ka alla oktoobris kehtima hakanud energiahüvitiste taseme, mis võimaldab riigil kulusid kokku hoida,“ märkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

„Praegu, keset küttehooaega saame öelda, et gaasi hind pole mitte ainult alla läinud, vaid märgid näitavad, et gaas naaseb konkurentsi. Mitmed meie ärikliendid, kes vahepeal alternatiivseid kütuseid kasutasid, on juba pöördumas tagasi, kuna maagaasiga on täna jälle soodsam kütta ja toota kui näiteks kerge kütteõli või vedelgaasiga, ka autosõit on CNG-ga juba odavam kui bensiiniga,“ lausus Kaasik.

„Gaasil on jätkuvalt täita oluline roll Eesti energiaportfelli mitmekesistamises ja rohepöörde toetamises, kuna just gaas on tänu puhtusele ja paindlikkusele taastuvenergia kõige loomulikum liitlane, aidates energiat toota päevadel mil tuul ei puhu ja päike ei paista. Tööstuste jaoks on gaas hädavajalik ning ka kodude jaoks jääb see mugavaks ja mõistlikuks energiaallikaks,“ sõnas Kaasik.

Jaanuari keskel jõudis Eesti Gaasi tellimusel Leedu Klaipeda sadamasse selle aasta esimene laevatäis Ameerika Ühendriikide päritolu veeldatud maagaasi (LNG). Järgmine laev tuuakse Klaipedasse märtsis. Möödunud aastal tõi Eesti Gaas Klaipedasse viis gaasitankerit Norrast ja Ameerika Ühendriikidest päritolu gaasiga. 

Eesti Gaas pakub klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab riigi suurimat gaasivõrku. Ettevõte tegeleb aktiivselt rahvusvahelise energiakaubandusega ning arendab taastuvenergiaportfelli päikeseenergia ja rohegaasi (biometaani) tootmise ja müügi näol.

Eesti Gaas tegutseb Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas Elengeri kaubamärgi all. Kontsernil on kokku 50 000 klienti. Alates 2016. aastast kui ettevõtte omandas Eesti üks suurim investeerimisettevõte Infortar on Eesti Gaas kasvanud piirkonna suurimaks erakapitalil energiafirmaks, ettevõtte müügist üle 70 protsendi moodustab müük välisturgudel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.